Rafting turnuvası yapıldı

Rafting turnuvası yapıldı

Rafting turnuvası yapıldı
Gündem 21.05.2011 19:31:00 2601 0

Darende’deki Tohma Kanyonunda valilik tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen rafting turnuvasında Rize Belediye Spor birinci oldu. Yarışma startını vermeden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Malatya Valisi Ulvi Saran, “Raftingle bu bölgeye dikkat çekmek istiyoruz. Darende, gerçekten tabiat harikası coğrafi özellikleriyle kültürel potansiyeliyle ve bu çevredeki güzel örnekleriyle dikkat çekici bir ilçemizdir” dedi.

68 sporcu kürek çekti

Tohma Kanyonunda yapılan turnuvaya Rize, Trabzon, Erzurum, Van, Sivas, Erzincan ve Malatya’dan 14’ü erkekler 3 de bayanlar olmak üzere toplam 17 takım katılırken 68 sporcu Tohma Çayının coşkun sularında derece yapmak için küreklere asıldı. Turnuvayı Rize Belediye Spor birinci, Darende Rafting Doğa ve Su Sporları Kulübü (DRAFT) ikinci, Rize Ekstrem Gençlik Kulübü üçüncü olarak tamamladı. Bayanlar kategorisinde Malatya Pelit Spor birinci, Malatya Gençlik Spor Kulübü ikinci, Darende Rafting B takımı da üçüncü oldu.

Dikkat çeken bir merkez oldu

Kudret Havuzunda yapılan ödül töreninde bir konuşma yapan Malatya Valisi Ulvi Saran, Raftingle Darende’nin turizm potansiyeline çok ciddi bir katkı daha sağlandığını ifade etti Vali Saran; “Türkiye’nin her tarafından rafting sporuna ilgi duyan insanların buraya gelmesi söz konusudur. Bu yıl geçen senekine göre daha fazla katılım sağlanmıştır. Şu anki yarışmaya 17 takım katıldığını göz önünde bulundurursak Malatya ve Darende’nin özellikle su sporları yönünden Türkiye’de dikkat çeken bir merkez haline gelmiş bulunduğunu ifade edebiliriz. Darende’nin inşallah bundan sonra daha ileri seviyede sportif etkinliklere rafting ve kano gibi su sporlarına sahne olması ve bu alanda hizmet vermesi gerektiğini diliyoruz. Darendeli gençlerin tabiatıyla rafting sporuyla kendilerini geliştirme imkanları doğmuş bulunuyor” diye konuştu.

Rafting mayası tuttu

Saran konuşmasının devamında; “Burada raftingin gelişmesini sağlayan Darende Rafting, Doğa ve Su Sporları Kulübü Başkanı Celalettin Ateş Beye teşekkür ediyorum, bu branşın ilimizde gelişmesi için büyük gayretleri olmuştur. İkincisini yaptığımız bir rafting turnuvası var, bu gösteriyor ki Darende ve Malatya’da rafting mayası tutmuştur. İçerisinde bulunduğumuz kanyon gerçekten tabiat harikası bir yer. Darende spor ve sosyal etkinlikler konusunda yüksek bir potansiyele sahip olduğu bilinen bir gerçektir. Burada örnek çalışmaları bulunan Hulûsi Efendi Vakfı’nın gösterdiği gayretle çevrede turizme yönelik hizmetlerle önemli bir merkez haline gelmiştir” dedi.

Baba oğul birlikte yarıştı

Yarışmada dereceye girenlere kupa ve madalyaları verilirken turnuvada aynı botta kürek çekerek şampiyonluk için yarışan DRAFT takımında kulübün başkanı Celalettin Ateş ve oğlu Kemal Ateş katılımcıların ilgi odağı oldu. Darende takımlarında İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken ve ilçede görev yapan polis memurları da yer aldı. Bayan polis memurları da yarışmada kürek çekerek etkinliklere renk kattı.

Törende ayrıca rafting sporuna katkılarından dolayı Vali Ulvi Saran, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş ve Hulûsi Efendi Vakfı’na birer plaket takdim edildi.

Turnuvayı izlemeye çok sayıda vatandaş katılırken törenlere Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, Malatya Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Vakıflar Bölge Müdürü Ali Seydi Akduman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı ile Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Şafak Tatoğlu iştirak etti.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=412


Anahtar Kelimeler: