Minibüs kazasında 8 yaralı

Minibüs kazasında 8 yaralı

Minibüs kazasında 8 yaralı
Gündem 21.05.2011 10:25:00 3074 0

Darende’den Malatya’ya yolcu taşıyan minibüs önüne çıkan çocuğa çarpmamak için direksiyonu kırınca devrilip yan yattı. Kazada 8 kişi yaralandı.

Kaza 20 Mayıs 2011 günü akşam saatlerinde Malatya-Ankara Karayolunun Karanlıkdere mevkiinde meydana geldi. Darende`den Malatya istikametine giden Ali Çakır’ın kullandığı 44 HL 062 plakalı yolcu minibüsünün önüne Görgü Köyü yakınlarında önüne aniden çocuk çıktı. Şoför Çakır, çocuğa çarpmamak için direksiyonu kırınca minibüs devrilip yan yatarak yaklaşık 20 metre sürüklendi.

Yolun karşı şeridine geçerek durabilen minibüste bulunan Darende Noteri Gülgün Aydın, Abdullah Çelik, Hatice Cenk, Mesut Avcı ile kimlikleri tespit edilemeyen 4 yolcu yaralandı.

Kazada, minibüste bulunan yolcuların bazıları araç içinde sıkışırken bazıları kendi imkanları ile kaza yapan minibüsten çıktı. Yaralılar için olay yerine çok sayıda ambulans yönlendirildi. Sıkışan yolcuları kurtarmak için de itfaiye ekiplerinden yardım istendi. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan 8 yaralı, ambulanslarla Malatya’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazadan sonra trafiğe kapatılan Malatya-Ankara Karayolu aracın kaldırılmasıyla tekrar trafiğe açıldı.

 


Anahtar Kelimeler: