Milli mücadelenin 92. yılı

Milli mücadelenin 92. yılı

Milli mücadelenin 92. yılı
Gündem 19.05.2011 13:30:00 2158 0

19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Darende’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Liseli gençler, yağmura rağmen hazırladıkları gösterileri büyük bir coşku ve heyecanla sundu. Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, törende yaptığı konuşmada üstünde dimdik durduğumuz vatanımızın şehitlerimiz ve atalarımızın ölmez bir armağanı olduğunu bildirdi.

Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ve milli mücadelenin başlangıcının 92. yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Darende’deki ilk tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk sunulması ile başladı. Tören daha sonra güreş alanında devam etti.

Ölmez bir armağan

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle günün anlamına ilişkin yaptığı konuşmada şu anda hür, müstakil bir vatan olarak üstünde dimdik durduğumuz bu aziz toprakların şehitlerimizin, atalarımızın ölmez bir armağanı olduğunu ifade etti. Tarak; “Onlardan ayrılmanın acısı kalplerimizde yerini, vatan muhabbetine, istiklal aşkına bırakmıştır. Onları vatanımız kadar sevmek, vatanımızı onun kadar sevmek oluşmuştur. Bu bayramları bütün milletimiz yekvücut olarak iliklerine kadar hissediyor. Milli birlik ve bütünlüğümüzü bir milli hadise gibi bütün dünyaya göstermiştir” diye konuştu.

Fikirleri takip edilecek

Gençlik adına törende bir konuşma yapan Mustafa İclal Başer Anadolu Lisesi öğrencisi Arefe Kumtepe de Ulu Önder Atatürk’ün fikirlerini takip edeceklerini ve onun belirlediği hedeflere ulaşmak için hiç durmadan çalışacaklarını söyledi. Kumtepe; “Bu hedefleri gerçekleştirmek için okul sıralarında öğrencilik yapıyoruz, bilimi, tarihimizi ve sanatı öğrenmek için. Öğretmenlik yapıyoruz gelecek nesilleri yetiştirmek için. Doktor, mühendis, işçi oluyoruz ilerleyebilmek için. Ve asker oluyoruz vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı korumak için. Şehit oluyoruz ülkemizi böldürmemek için. Ülkemizi bölmeye çalışan hainler ne cahil insanlar ki, Türk gencinin vatanının bir karış toprağını dünyalara değişmeyeceğini bilmez” dedi.

Şiirlerin okunduğu törende liseli gençler hazırladıkları gösterileri sundu. Yaptıkları hareketlerle büyük alkış alan öğrenciler gösterileri sonunda açtıkları bayrakları protokole hediye etti.

Liseler arası çeşitli yarışmalarda derece alanlara kupa, plaket ve hediyeleri verilirken, etkinlikler geçit töreni ile son buldu.

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=367

 


Anahtar Kelimeler: