Başkan çalışmalarını anlattı

Başkan çalışmalarını anlattı

Başkan çalışmalarını anlattı
Gündem 10.05.2011 21:35:00 2726 0

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan istişare ve bilgilendirme toplantısı ile icraatlarını anlatarak vatandaşların sorularını yanıtladı.

Esnaf Kefalet salonunda düzenlenen toplantıda 2 yılı geride bıraktıklarını ve 3 Milyon lira borçla devraldıkları belediyede TEDAŞ’a olan 1 milyon liralık geçmişten kalan kısmın dışında piyasaya olan tüm borçları kapattıklarını, kasalarında da 237 bin lira nakit bulunduğunu söyledi.

Alt yapı hizmetlerine önem verdiklerini dile getiren Özkan, kanalizasyonun ardından içme suyunu da çözeceklerine işaret ederek, elektrik hatlarının yer altına alındığını bundan sonraki süreçte üst yapıya geçileceğini bildirdi.

Darende’ye ‘çılgın’ proje

İsa Özkan, Darende’yi daha çağdaş ve güzel bir çarşıya kavuşturmak için ilçe çapında “çılgınca” olarak nitelendirilebilecek çarşı projesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti. Özkan; “İlçemizi daha güzel hale getirecek 7500 metrekarelik 53 adet işyerinin bulunduğu, işlevsel bir çarşı merkezi oluşturacağız. Hem görsel hem de kullanımı açısından çarşıya farklı bir ahenk katacak olan yeni çarşı projemizle işyerleri yenilenirken, yeni mekanlar da ortaya çıkarılmış olacaktır. Projeyle ilçemiz modern bir meydana kavuşmuş olacaktır. Projesi çizilmiş olan çalışma için kaynaklarımızı değerlendiriyoruz. Kaynağı olmayan, maddi karşılığını oluşturmadığımız hiçbir işe girmiyoruz. Çarşı projemizi de en kısa sürede tamamlayarak Darende’mize kazandıracağız. Ayrıca otogar, kültür merkezi ve otopark gibi birçok işlevi olan kompleksimizin de yapım çalışmalarının startını vereceğiz” diye konuştu.

Muhalifleri eleştirdi

Belediye meclisindeki muhaliflerin haksız eleştiri yaptıklarını dile getiren Özkan; “80 gün vekalet bıraktın, nereye gittin diyorlar, burada oturmakla bu kadar iş, hizmet yapılmıyor. Daha önceki dönemde, Belediye Başkanı yerinden kalkmıyor diyorlardı şimdi, niye bu kadar gidiyor demekteler. Yaptığımız hizmetler telefonla mı oluyor, aldığımız araçlar kendiliğinden mi geliyor, ilçemize kazandırdığımız Meslek Yüksek Okulu havadan mı geldi, bunları düşünerek eleştirseler sesimi çıkartmayacağım” dedi.

Özkan, Darende’nin alt yapı eksikliklerinin giderilmesi, meslek yüksek okulunu yeniden ilçeye kazandırılması, turizm değerleriyle canlanmaya ve her geçen gün daha fazla insanın ilgi odağı olmaya devam ettiğini belirti.

 


Anahtar Kelimeler: