26-29 Mayıs´ta CNR Expo´da

26-29 Mayıs`ta CNR Expo`da

26-29 Mayıs´ta CNR Expo´da
Gündem 7.05.2011 16:19:00 2012 0

MALATYA, İSTANBUL’DA TANITILACAK

Saran: “Örnek stand, Hulusi Efendi Vakfı’nın”

Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, düzenledikleri ortak basın toplantısında, bu yıl Malatya Tanıtım Günleri`nin 26-29 Mayıs tarihleri arasında İstanbul`da yapılacağını açıkladı. Saran ilki Ankara’da yapılan tanıtım etkinliğinde herkesin ilgisini çeken ve örnek standın Hulusi Efendi Vakfı’na ait olduğunu bildirdi. İstanbul’daki tanıtım organizasyonuna Darende Kaymakamlığı, Hulusi Efendi Vakfı ve Tiryandafil Otel’in katılacağı öğrenildi.

Vali Saran, İstanbul CNR fuar alanında 10 bin metrekare bir holü Malatya Tanıtım Günleri`ni düzenlemek üzere kiraladıklarını ifade etti.

Başarılı tanıtımlar yapılıyor

Geçen yıl düzenledikleri Malatya Tanıtım Günleri`nin, Malatya`nın Türkiye çapında tanıtımı ve her türlü boyutu ile Türk halkının Malatya`yı tanımasına elverişli bir şekilde geçtiğini anlatan Saran, bu tanıtımın Malatya`nın kültürel, folklorik, ekonomik ve ticari açılardan belli bir tanıtımın yapıldığını ve bu tanıtımın oldukça başarılı olduğunu belirtti.

Ulvi Saran, Ankara’da yapılan tanıtım günleri etkinliğinde tüm katılımcıların elinden geleni yaptığına inandığını ifade ederek; “Gözlemlerimiz neticesinde en güzel standı Hulusi Efendi Vakfı kurdu. Sürekli bir canlılık vardı, geçen herkesin mutlaka ilgisini çekiyordu. Devlet büyüklerimiz dahil birçok insan stantta ağırlandı. Dolayısıyla örnek gösterdiğimiz bu stant gibi diğerlerinin de aynı şevkle hazırlıklarını yapmasını bekliyoruz” dedi.

Tarihe geçecek tanıtım etkinliği

Malatyalıların ağırlıklı olarak İstanbul`da yaşadığına işaret eden Saran, şöyle konuştu: ``İstanbul`da 400 bine yakın Malatyalı var. İstanbul asıllı kişilerin dışında İstanbul`da en fazla nüfusu olan ilk 10 il arasında Malatya’da var. İstanbul`da yapacağımız etkinliğin çok etkili ve kapsamlı geçeceğine inanıyoruz. Ankara`da bir susamışlık vardı. Daha çok merkezi idarenin bulunduğu yer olarak böylesine bir etkinlik şimdiye kadar hiç yapılmadığı için büyük ilgi görmüştü. İstanbul`da benzer çalışmalar zaman zaman yapılıyor. Ancak, bizim yapacağımız çalışma münhasır ve müstakil bir çalışma olarak, Malatya`nın adına çok büyük bir başarı olacak, çok büyük bir etkinlik olarak tarihe geçecek. Önemli olan insanlarımıza ilimizi müstakil olarak tanıtmak.``

Malatya Belediye Başkanı Çakır ise, Malatya`nın tanıtımı adına son yıllarda yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirtti.


Anahtar Kelimeler: