Günpınar’a Zaman övgüsü

Günpınar’a Zaman övgüsü

Günpınar’a Zaman övgüsü
25.08.2008 13:09:00 1717 0

İlçemizdeki doğal güzelliklerden birisi olan Günpınar Şelalesinden Zaman Gazetesinin 25 Ağustos 2008 tarihli sayısında övgüyle bahsedilerek, şelalenin doğal güzelliğiyle görenleri adeta büyülediği vurgusu yapıldı. Zaman Gazetesini genel baskısında arka renkli sayfadan Çetin Çiftçi imzasıyla yapılan haberde şelalenin yanı sıra Darende’deki diğer turizm değerleri ve Kaymakamlıkça yapılan çalışmalar hakkında da bilgilere yer verildi.

Günpınar, doğal güzelliğiyle büyülüyor 

Türkiye`nin 25 doğa harikası şelalelerinden biri Malatya`da dökülüyor. Darende ilçesindeki Günpınar Şelalesi, doğal güzelliği ile görenleri kendisine hayran bırakıyor. 

Şelaleyi oluşturan Günpınar Deresi, Darende`de doğuyor. Minik kaynaklar, birleşerek dere haline geliyor. Şelale ile kaynak arasındaki vadi, doğa yürüyüşü için de oldukça elverişli. Derenin geçtiği kanyon ise görülmeye değer. Günpınar Şelalesi ve Günpınar vadisinin tamamı sit alanı ilan edilmiş. Yaklaşık 40 metre yükseklikten dökülen Günpınar`ın turizme kazandırılması için çevre düzenlemesi yapılmış. Darende Kaymakamlığı`nca 2007`de başlatılan çalışmalarda duvar yapımı, peyzaj çalışmaları, gezinti yolları ve çevre düzenlemesi tamamlanmış. Bu doğa harikasını turizme kazandırmak için yaklaşık 500 bin YTL harcanmış. Darende Kaymakamı Vural Karagül, şelale ve çevresinin tanzimi projesinin tamamlandığını belirterek, "Şelale ve çevresinin iç turizmde cazibe merkezi haline gelmesini hedefliyoruz. Yapılan tesislere gelen insanlar daha nezih bir alanda doğayla baş başa olacak. Şelalenin serinliğinde yaz aylarında dinlenme fırsatı bulacaklar" dedi. Karagül, Günpınar Şelalesi ve Tohma Kanyonunun çok önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Somuncu Baba`nın yanında çok güzel bir kanyonumuz var. Kanyon kayaların arasından geçtiği ve yolu olmadığı için içerisine girilemiyordu. Çelik konstrüksiyonlardan yürüme yolları yaptık. Burayı da turizme kazandırmayı düşünüyoruz"


Anahtar Kelimeler: