27 yıl sonra komutanla buluştu

27 yıl sonra komutanla buluştu

27 yıl sonra komutanla buluştu
Gündem 7.05.2011 15:59:00 3887 0

Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş, vatani görevini yaptığı sırada Ankara Etimesgut Hava Hastanesindeki Bölük Komutanı Ramazan Savtekin’le 27 yıl sonra buluşarak hasret giderdi.

Hamidettin Ateş’in asker arkadaşlarından Durdu Mehmet Karasakız’ın da yer aldığı İstanbul’da gerçekleşen buluşmada Emekli Albay Savtekin, hatıralarını paylaşarak geçmişi yad etti.

Güzel diyaloglar kurdu

Hemşehrimiz ve vakıf yöneticileri ile bazı işadamlarının da katıldığı buluşmada Savtekin; “O dönemler ben Yüzbaşı idim. Sayın Ateş, ailesinden edindiği terbiye ve kültür ile hareket ederdi,  arkadaşları arasında, gerek tavır, gerek görevleri yerine getirme konusunda herkesin örnek aldığı bir askerdi. Kendisinden hiç kötü bir söz, davranış, saygısızlık görmedim ve bu konuda hep arkadaşlarına onu, örnek gösterirdim. Yapılacak bir çalışma, görev olduğunda her zaman öncülük eder, görevden kaçmazdı. Arkadaşları ve komutanları ile saygı, sevgi çerçevesinde güzel diyaloglar kurardı” dedi.

Lider olarak görmek mutlu edici

Hamidettin Ateş’i bugün toplumun önünde insanlara hizmet eden bir lider olarak görmenin kendisini çok mutlu ettiğini kaydeden Ramazan Savtekin; “Bugün, iyi ki tanımışım diyorum. Bakın aradan yıllar geçti, biz emekli olduk ama her zamanki gibi vefanızı gösterdiniz” diye konuştu.

Hamidettin Ateş de askerlikte yaşadığı anılarını paylaşarak; “Bizler, sevgi duyduğumuz insanları unutmayız. Dostluğumuz bakidir. Sizlerden o günlerde çok memnunduk, bu buluşma ile hasret giderip, anıları tazeledik. Yıllar sonra yeniden bir araya gelmek bizi çok memnun etti” şeklinde konuştu. Ateş ayrıca Savtekin’i Darende’ye davet etti.


Anahtar Kelimeler: