Sanatsal çalışmalara önem

Sanatsal çalışmalara önem

Sanatsal çalışmalara önem
Kültür-Sanat 7.05.2011 13:16:00 5789 0

İlçemizde kültürel ve sanatsal çalışmaları daha aktif yapabilmek için “Darende Kültür ve Sanat Derneği” (DARSAD) adlı yeni bir sivil toplum örgütü kuruldu.

Genel kurulunu yaparak faaliyet alanlarını belirleyen derneğin başkanı Ahmet Ölçer, geçmişi eski uygarlıklara dayanan Darende’de söylenen, konuşulan ve unutulmaya yüz tutmuş somut olmayan kültürel değerleri kayıt altına almayı hedeflediklerini bildirdi.

Kültürel değerler ön plana çıkacak

İlçenin tanıtımına yönelik faaliyetler yapmayı ve buna yönelik görsel dokümanlar bastırmayı planladıklarını ifade eden Ölçer; “İlçemizdeki her türlü kültürel ve sanatsal alanda tanıtım organizasyonlarında DARSAD insanımıza hizmet edecektir. Amacımız Darende’deki kültürel yapı ve değerleri ön plana çıkarıp, insanların bu yöndeki ihtiyacına cevap vermektir” dedi.

Kurumlarla işbirliği yapılacak

Eğitim ve öğretim kurumları ile iş birliği yaparak, kültür ve sanat alanlarında faaliyetleri gerçekleştirebileceklerini dile getiren Ahmet Ölçer, meslek edindirme ve beceri geliştirme kursları, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmalarının hedeflerinde olduğunu söyledi.

Darende’ye ait yöresel oyunları ile kültür anlamında marka olmuş değerleri tescil ettireceklerini belirten Ölçer, tarihi ve kültürel eserler ile somut ve somut olmayan değerlerin gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmalar yapacaklarını vurguladı.


Anahtar Kelimeler: