23 coşkusu başladı

23 coşkusu başladı

23 coşkusu başladı
Eğitim 22.04.2011 15:47:00 3554 0

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Darende`de de çocuklar, temsil makamlarında kısa süreliğinde görev yaptı. Görevini 6. Sınıf öğrencisi Zehra Buyurgan’a devreden Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, temsili de olsa bu uygulamanın önemli mesajlar içerdiğini kaydederek; “Yöneticilerin kendini değerlendirmesi için değişim bir fırsattır” dedi.

Darende Kaymakamlığındaki kısa süreli görev değişiminde Nadir İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören Zehra Buyurgan eğitim ağırlıklı çalışmalar yapılmasını önerdi.

Okula gitmeyen çocukların bulunarak eğitim görmeleri için Milli Eğitim Müdürüne talimat veren küçük Kaymakam, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Turhan Gülhaş’ı da telefonla arayarak okullarının yakınına üst geçit yapılmasını istedi. Buyurgan; “Okulumuzun hemen önü trafik akışı çok yoğun olan bir karayolu. Olası bir kazayı önlemek için üst geçit yapılması şart” dedi. Gülhaş konuyu inceleterek yapımı uygunsa projenin hayata geçmesi konusunda gerekeni yapacağını bildirdi.

Masanın diğer tarafında olmanın rahatlığını yaşadığını ifade eden Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, çocukların anlayış ve bakış açısı ile yönetilecek dünyada savaşlardan söz edilmeyeceğini ve sürekli barışın hakim olacağına inandığını dile getirdi. Aktaş; “Bu uygulama nesil değişimi olacağının, bu görevleri birgün bizden sonrakilere vereceğimizin bir göstergesidir. Dolayısıyla herkes görevini en iyi şekilde yaparak devretmelidir” diye konuştu.

Kaymakam Aktaş, Zehra Buyurgan’a ilçenin doğal güzelliklerinden Günpınar Şelalesi tablosu hediye ederek diğer zamanlarda da beklediğini söyledi.

Bu arada Garnizon Komutanlığında Ahmet Çokyaşar İlköğretim 4. sınıf öğrencisi Furkan Durukan, Belediye Başkanlığında Hacı Hasan Başer İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Tuğçe Yahşi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde de Yavuz Selim Anaokulu öğrencisi 7 yaşındaki İlyas Öz, makamları geçici olarak devraldı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

 http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=319


Anahtar Kelimeler: