Ömer Tuğrul İnançer´den ziyaret

Ömer Tuğrul İnançer`den ziyaret

Ömer Tuğrul İnançer´den ziyaret
Gündem 25.03.2011 15:44:00 3776 0

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Tasavvuf Musikisi Koro Müdürü Ömer Tuğrul İnançer, Darende’yi ziyaret etti. Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’le makamında görüşen İnançer, Darende’nin güzellikleriyle dünya cenneti olduğunu söyledi.

Ömer Tuğrul İnançer korosuyla beraber geldiği Darende’de Somuncu Baba Külliyesi ve civarındaki yerleri gezdi. Somuncu Baba Külliyesi’nin ayrı bir manevi atmosferi olduğunu ve herkesi etkilediğine işaret eden İnançer; “Bu üçüncü ziyaretim, her bir gelişimde ayrı bir haz duyuyorum. Özellikle Hulûsi Efendi Vakfı’nın örnek hizmet ve çalışmalarıyla mükemmel bir ortama dönüşen Darende güzellikleriyle dünyadaki cennet köşesidir. Somuncu Baba ve Hulusi Efendi’nin maneviyatı günümüzde Hamidettin Ateş Efendi’nin öncülüğünde ışıklar yaymaya devam etmektedir. Her gittiğimiz yerde, güzel iş ve hizmetlerden bahsederken hep burayı örnek gösteriyoruz” dedi. Vakıf Başkanı Hamit Hamidettin Ateş de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yemek ikramından sonra aralarında ünlü mevlithan Hafız Celal Yılmaz’ın da bulunduğu koro, Hulûsi Efendi’nin divanındaki şiirlerinden bestelediği bazı parçaları enstrümanlar eşliğinde seslendirdi.


Anahtar Kelimeler: