Gizli tanığın ifadesi harekete geçirdi

Gizli tanığın ifadesi harekete geçirdi

Gizli tanığın ifadesi harekete geçirdi
Gündem 25.03.2011 15:29:00 1750 0

Ergenekon soruşturmasının 19. dalgası Zirve Yayınevi katliamına uzandı. Malatya`da 18 Nisan 2007 tarihinde biri Alman uyruklu 3 Hıristiyan vatandaşın katledilmesiyle ilgili olarak 9 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi.

Darende’de görev yapmıştı

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz`ün talimatıyla gerçekleştirilen operasyonlarda katliamı planladığı öne sürülen dönemin Malatya İl Jandarma Alay Komutanı emekli Albay M. Ü. ve uzun süre ilçemizde de görev yapan İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. R.A`ın da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Göz altına alınanlarda 7`si tutuklandı.

Gizli tanığın ifadesi tetikledi

Zirve Yayınevi`ndeki cinayetlerle ilgili yargılama Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi`nde devam ederken Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz`ün talimatıyla gerçekleşen sürpriz operasyonun fitilini 18 Şubat 2010 tarihinde müdahil avukatlar tarafından Ergenekon soruşturmasına bakan savcılara verilen bir şikâyet dilekçesi ateşledi. Dilekçe üzerine soruşturma başlatan savcılar, bir gizli tanığın verdiği ifadeler doğrultusunda cinayeti planlayan ve azmettirenlerin Ergenekon sanıklarıyla irtibatlı olduğu gerekçesiyle operasyon başlattı.


Anahtar Kelimeler: