Vatandaş beklemeyecek

Vatandaş beklemeyecek

Vatandaş beklemeyecek
Gündem 25.03.2011 15:27:00 1904 0

TAPU İŞLEMLERİ RANDEVU SİSTEMİYLE YÜRÜTÜLECEK

Elazığ Tapu ve Kadastro 16. Bölge Müdürü Tamer Taşkıran TAKBİS sistemi ile başvuruların internet ortamında alınıp, vatandaşları bekletmemek için randevu sistemiyle çalışmalarını yürüteceklerini söyledi.

Tamer Taşkıran Darende Tapu Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu. Kısa bir süre önce yenilenen Tapu Müdürlüğü’ndeki çalışmalar hakkında bilgiler alan Taşkıran, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş’ı da makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Bilgiler sayısal ortama aktarılıyor

Taşkıran yaptığı açıklamada Bölge Müdürlüğü olarak Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Malatya illerinde toplam 41 ilçede hizmet verdiklerini bildirdi. Tamer Taşkıran; “Darende’de TAKBİS çalışmaları ile ilgili yapılan ihalenin ardından inşallah önümüzdeki 6 ay içerisinde ilçedeki tüm alanlara ait bilgiler sayısal ortama aktarılacaktır. Tapu Müdürlüğümüzün fiziki koşulları tamamlanarak kapsamlı bir yenileme gerçekleştirilmiştir. İnşallah Sayın Bakanımızın Malatya’yı ziyaretlerinde Darende Müdürlüğümüzün açılışını önereceğiz. Darende Müdürlüğümüz bölgedeki örnek birimlerimizden birisi olmuştur. Ayrıca ilçede Kadastro Müdürlüğümüz de mevcuttur ve Yukarıulupınar Köyü hariç ilçenin tamamındaki çalışmayı tamamlamıştır. Yukarıulupınar Köyü’nün işlemleri de en kısa sürede tamamlanacaktır, şu an askıya çıkmıştır sürecin sonunda o köyümüzün kadastral işlemi de neticelendirilecektir” dedi.

Randevu sistemiyle çalışılacak

İleriki dönemde TAKBİS sistemi ile başvuruların internet ortamında alınacağını kaydeden Taşkıran, bilgi akışı sayesinde işlemlerin Türkiye’nin her yerinden yapılabileceğini ifade etti. Taşkıran açıklamasının devamında; “Vatandaşın işlemi tapu dairesine gidiş geliş şeklinde değil SMS yoluyla cep telefonlarına alacakları bilgi ve randevu sistemiyle yürüyecektir. Yaptığımız çalışmaların hizmet standardına göre vaktinde yerine getirilmesiyle ilgili düzenlemeler gerçekleştirilecektir. Bu uygulama vatandaşların daha az yorulacağı ve işlemlerin kolaylaşacağı, daha az personelimizle temas kurarak teknolojik gelişmelerle sağlanan tüm alt yapıyla sunulacaktır” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: