Tarihi mekanlarımıza yeni tanıtım

Tarihi mekanlarımıza yeni tanıtım

Tarihi mekanlarımıza yeni tanıtım
Gündem 25.03.2011 15:25:00 2002 0

Malatya Belediyesi’nin gerçekleştirdiği il merkezinin yanı sıra ilçelerdeki önemli ve turistik yerlerini de kapsayan ‘Kent bilgi sistemi’ çalışması ile fotoğraf çekimleri yapılan tarihi mekanların sanal ortamda 360 derece ile gezilerek tanıtıma katkı sağlanacak.

Çalışmalar kapsamında her yıl yerli ve yabancı binlerce insanın ziyaret ettiği Somuncu Baba Külliyesi başta olmak üzere Darende ilçesindeki tarihi ve turistik yerlerde çekimler yapıldı. Profesyonel bir ekip tarafından yapılan çekimlerde 170 derece açıya sahip fotoğraf makineleriyle kayıt alındı.

Darende’de Somuncu Baba Külliyesi, Darende Tanıtım Merkezi, Kudret Havuzu, Günpınar Şelalesi, Tohma Kanyonu, Hasan Gazi Türbesi ve Şehitler Abidesi, Medişeyh Türbesi ile Abdurrahman Erzincani Camisi’nde yapılan çekimler özel fotoğraf işleme programlarında birleştirilerek, mekânların internet ortamında 3 boyutlu olarak gezilmesine olanak tanınacak. Hulusi Efendi Vakfı’nın desteklediği proje ile elde edilen görüntüler internet sitelerine konulacak.


Anahtar Kelimeler: