Çalışmalar ilçede sürecek

Çalışmalar ilçede sürecek

Çalışmalar ilçede sürecek
25.03.2011 15:10:00 5908 0

Sokak sağlıklaştırma devam ediyor

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, kerpiç mimarisi ile ünlü Balaban Beldesinde başlatılan sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceledi. Kaymakam Aktaş, Balaban’da hızlanarak devam eden çalışmaların ardından ilçe merkezinde de sokak sağlıklaştırma projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Projenin birinci etabı olan 2 ev ve 12 dükkanı kapsayan çalışmalar hakkında Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Bölge Koordinatörü Bekir Sözen’den bilgiler alan Kaymakam Aktaş, düzenlemelerin kısa zamanda tamamlanacağını bildirerek; "Balaban`dan sonra Darende Yuvalı Sokak, eski Cumhuriyet Okulu ve diğer tarihi yerlerimizde çalışmalara başlayıp geçmişimizi, geleceğe taşıyacağız" dedi.

Tarihi Kentler Birliği geliyor

Tarihi Kentler Birliğinin Malatya’da 1-3 Nisan tarihleri arasında yapacağı toplantı öncesi Balaban`daki çalışmaları hızlandırdıklarını belirten Bekir Sözen, program kapsamında kente gelecek heyetin Balaban’ı da gezmesini beklediklerini kaydetti. Heyetin çalışmaları inceleyeceğine işaret eden Sözen, Malatya Valisi Ulvi Saran`ın talimat ve destekleri ile İl Özel idaresince sağlanan kaynakla Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) tarafından yürütülen çalışmalarda kamu, yerel, özel, sivil birlikteliğin çok güzel bir örneğinin sergilendiğini dile getirdi. Sözen, projeye ayrıca destek veren Tarihi Kentler Birliği, Darende Kaymakamlığı, Balaban Belediyesine de teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: