Oyuncaklı kütüphane ilgi odağı

Oyuncaklı kütüphane ilgi odağı

Oyuncaklı kütüphane ilgi odağı
25.03.2011 15:08:00 5871 0

Darende`ye bağlı Ağılbaşı Beldesinde hizmet vermekte olan kütüphane oyuncak ve müzik enstrümanları ile benzerlerine fark atarak vatandaşların ilgisini çekiyor. Darende Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Kütüphane Müdürü Nevim Eryılmaz Doğan, Ağılbaşı Beldesindeki kütüphaneyi gezerek, Belediye Başkanı Cengizhan Kılınç’tan bilgiler aldı.

Başkan Kılınç, okuma seviyesi oldukça yüksek olan bin 150 nüfuslu Ağılbaşı’ndaki kütüphanelerinden yediden yetmişe çok sayıda vatandaşın sürekli faydalandığını bildirdi.

Okuma alışkanlığı kazandırıyor

Nevim Eryılmaz kütüphanenin en dikkat çekici özelliğinin sıfır yaşından itibaren çocukların kütüphane ve okuma alışkanlığını kazandırma amaçlı dizayn edilmesi olduğunu ve 10 yıldır sürdürülen bu uygulama ile çocukların oyuncak, gençlerin de müzik meraklarını okumaya geldiklerinde karşıladıklarını söyledi.

Yönetim okurların elinde

Doğan; “Doğunun bu şirin beldesindeki kitaba olan saygı, çocukların gelişim için gerekli oyun materyalinin bulundurulması ve kültürümüzün devamlılığı için yapılan çalışmalar batının gelişmiş birçok yerlerine örnek olmalıdır. Belediyeye ait olan kütüphanede kitaplar, klasik romanlar, başvuru kitapları, güncel yayınlar halinde konulara ayrılarak kayıtları yapılmış, sanki teknik bir elemanın elinden çıkmışçasına tasniflenerek kitaplar düzgün bir biçimde raflara yerleştirilmiştir. Her şeyden önemlisi de kütüphanenin kadrolu personeli yoktur. Belediye çalışanlarının ve özellikle okuyucuların kendi çabalarıyla işler hale getirilmiş. Kütüphanenin yönetimi okuyucular içinde yapılan seçimlerle iş başı yapmakta ve oranın işleyişinden bir dahaki seçimlere kadar sorumluluk seçimle görev yapan okuyucuya verilmektedir” dedi.

Müzik de var, oyuncak da

Belde kütüphanesindeki bir diğer dikkat çeken köşenin ise müzik aletlerinin kullanıldığı bölüm olduğuna işaret eden Nevim Eryılmaz Doğan; “Gençlerin özellikle halk kültürünün vazgeçilmez müzik aleti olan bağlamanın bulundurulması kullanıcıların kendilerini geliştirmelerine olanak taşıyan bu uygulamanın da yeni olmadığını göstermektedir” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: