Darendeli öğrencinin başarısı

Darendeli öğrencinin başarısı

Darendeli öğrencinin başarısı
Eğitim 25.03.2011 15:07:00 2539 0

2011 Mehmet Akif Ersoy Yılı etkinlikleri kapsamında Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kompozisyon dalındaki yarışmada Darende Balaban Lisesi 12. sınıf öğrencisi Ruhi Çankaya birinci oldu.

Malatya genelinde yapılan ve çok sayıda öğrencinin iştirak ettiği yarışmada birincilik alan öğrenciye Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş tarafından Atatürk’ün ‘Nutuk’ adlı eserinden hediye edildi.

Onurlandıran başarı

Kompozisyon yarışması birincisi Ruhi Çankaya ile Balaban Lisesi Edebiyat Öğretmeni Şeyma Sayar’ı makamında kabul eden Kaymakam Aktaş; “İstiklal Marşı gibi milletimiz için çok önemli bir şiirin yazarı, ülkemizin yetiştirdiği ender şahsiyetlerden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliklerinde Darende’de öğrenim gören genç kardeşimizin yazdığı kompozisyonla il birinciliğini alması bizleri sonsuz mutlu etmiştir. Hediye ettiğimiz bu eseri okuyarak daha güzel yazılarla nice başarılar elde etmeni temenni eder, öğrencimizin yetişmesinde emeği geçen ailesi ve öğretmenlerine de ayrıca teşekkür ederim” dedi.


Anahtar Kelimeler: