Başkan Ürgüp Vali Saran´ı ziyaret etti

Başkan Ürgüp Vali Saran`ı ziyaret etti

Başkan Ürgüp Vali Saran´ı ziyaret etti
Gündem 25.03.2011 15:05:00 1435 0

Bir programa katılmak üzere Malatya`da bulunan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Vali Ulvi Saran`ı ziyaret etti. Ürgüp, Malatya`da yaşayan çok sayıda Sivaslı olduğu gibi Sivas`ta da Malatyalılar`ın yaşadığını kaydetti. Darende’nin her iki kentin ortak kültürü olduğuna işaret eden Ürgüp, Malatya ile Sivas`ın kültür olarak da yakın olduklarını belirtti.

Ürgüp, şöyle konuştu: “Malatya ve Sivas kültür olarak da birbirine yakın kentler. Darende, iki kentin ortak kültürünü yansıtmaktadır. Benim ayrıca Malatya ile olan bir yakınlığım daha var. 80`li yıllarda 6 yılı aşkın cezaevinde kaldım, bunun 3,5 yılını Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi`nde yattım. Bu yönüyle de bir yakınlığım var”

Malatya Valisi Ulvi Saran da iki kentin birbirine olan yakınlığına işaret ederek, Malatya`nın kültürel anlamda bölgesinde en fazla Sivas ile benzeştiğini belirtti.

Saran ayrıca, Sivas Valisi Ali Kolat’ın da Malatyalı olduğuna işaret etti. Vali Saran ziyaret anısına Ürgüp`e kayısı, Ürgüp ise Saran`a çifte minare figürlü bir plaket armağan etti.


Anahtar Kelimeler: