Çanakkale Zaferi kutlandı

Çanakkale Zaferi kutlandı

Çanakkale Zaferi kutlandı
Gündem 18.03.2011 13:45:00 2217 0

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi`nin 96. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Darende`deki törenlerde bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Aktaş, “Bir insanın vatanı, milleti, memleketi için yapacağı fedakarlıkların en büyüğü, canını ve kanını ortaya koyması, kendi varlığını hiçe sayarak, ülkesi ve mukaddes değerleri için canını seve seve feda etmesidir” dedi.

Çanakkale Deniz Zaferi`nin 96. yıl dönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Darende’de ilk tören Hükümet Konağı önünde yapıldı. Atatürk büstüne çelenk konulmasından sonra Hasan Gazi Şehitler Abide ve Türbesi ziyaret edildi. Protokol ve çok sayıda katılımcının ziyaret ettiği abidede Müftü Dr. Nurdoğan Türk tarafından dua edildi.

Daha sonra Ahmet Çokyaşar İlköğretim Okulu’ndaki törenlerde bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Aktaş, dün Çanakkale’de, İstiklal Harbinde, şimdilerde ise ülkesini böldürtmemek için terörle mücadelede bu milletin evlatlarının yine aynı yiğitliği gösterdiğini ifade etti. Aktaş, “Şüphesiz bu hepimizin onur duyduğu, gururlandığı ve iftihar ettiği bir kahramanlıktır. Emanet aldığımız bedeli şehitlerimizin kanlarıyla ödenmiş bu toprakları ve onun sembolü dalgalanan bayrağı medeniyetler yarışında, bölgemizde ve dünyada en yüksek herkesin gıptayla bakacağı yerlerde dalgalandırmaktır. Bunu gerçekleştirmenin ve başarmanın yolu elbirliği ile dayanışmayla kenetlenmektir” diye konuştu.

Öğrencilerin günün anlamına ilişkin şiirler okuduğu törende Çanakkale Zaferi’ne ilişkin görsel sunumlar yapıldı.

Törenlere Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Koray Kartal, Belediye Başkanı İsa Özkan, resmi erkan ve siyasi parti temsilcileri ile AK Parti Milletvekili Aday Adayı Dr. Metin Gülseren’in yanı sıra gazi ve şehit yakınları katıldı.

 

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=229


Anahtar Kelimeler: