Bu sıkıntı ne zaman bitecek

Bu sıkıntı ne zaman bitecek

Bu sıkıntı ne zaman bitecek
Gündem 6.03.2011 11:43:00 2815 0

Darende’de alt yapı çalışmaları nedeniyle eşilen cadde ve sokaklar kış aylarında çamur deryasına döndü. Çarşı merkezi, mahalleler ile her yıl yerli ve yabancı yüzbinlerce insanın ziyarete geldiği Somuncu Baba Külliyesi civarındaki alanlarda çalışmaların ardından bozulan kısımlar onarılmayınca yollar çamurdan geçilmez oldu.

Turistik mekân olması sebebiyle ilçenin en işlek alanlarından birisi ve vitrini görünümündeki Somuncu Baba Külliyesine giden yolda oluşan çamurlar ziyarete gelenlerin tepkisine yol açtı. Açılan yerler kapatıldıktan sonra yağmur birikintileriyle dolunca, bazı araçlar da çamura saplandı.

Rezilliği gören yok mu?

Yerel yönetimi göreve çağıran vatandaşlar; “Yüz metrelik kısmı onarıp buraya gelen insanları bu rezaletten kurtarsınlar. Yapılacak olan çok basit, bozulan parkelerin yerine yenileri konularak düzenlenmeli. Burası sıradan bir sokak, birkaç evin faydalandığı bir yol değil, binlerce insanın ziyarete geldiği önemli bir merkez. Devam edecek alt yapı çalışmaları için gerektiği zaman yeniden açılır ve ilaveler tamamlanır. Kısa mesafede yürümek adeta imkansız. Çamura batmamak için çaba sarfedenlerin çektiği rezilliği gören yok mu” dedi.

Sıkıntıyı hepimiz yaşıyoruz

Konuya ilişkin soruları yanıtlayan Belediye Başkanı İsa Özkan; “Alt yapı çalışmalarımız sırasında toz, çamur oluyor, bu sıkıntıyı hepimiz yaşıyoruz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı herkesten özür diliyoruz ama iyi bir gelecek için hepimizin bu sıkıntılara katlanması şart. Havanın yağışlı gitmesinden dolayı o bölgede onarım yapamadık, en kısa sürede çalışmaları gerçekleştirip, çamur sıkıntısını çözeceğiz” dedi.

Başkanın cevabı vatandaşları ne kadar tatmin eder bilinmez ama çevre sakinleri ve ziyarete gelenlerin çamurdan rahatsız olduğunun görmezden gelindiği bir gerçek. Çamur deryasına dönen yollara dökülen birkaç römork mıcır ise ilk yağmurda toprağa karışarak hiç fayda sağlamıyor.


Anahtar Kelimeler: