Güzel çalışmalar yapıldı

Güzel çalışmalar yapıldı

Güzel çalışmalar yapıldı
Gündem 6.03.2011 11:40:00 2149 0

Ilıca çevre düzenlemeleri ve bulvarla güzelleşiyor

Darende’ye bağlı Ilıca Belde Belediyesi, çevre düzenlemeleri ile yeni hizmetleri vatandaşlara kazandırdı. Belde girişine 2 kilometre uzunluğunda çift şeritli bulvar yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Hasan Bayram, Ilıca’yı modern bir görünüme kavuşturmak için yoğun çaba sarfettiklerini bildirdi.

Hasan Bayram yaptığı açıklamada 2 yıla yaklaşan çalışmalarını değerlendirerek, belde içerisinde bir dizi düzenlemeler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bayram; “Kültür ve Turizm Bakanlığına sunduğumuz projeye çıkarılan 20 bin lira ödenekle beldemizin içerisindeki dere yatağında peyzaj çalışmaları yapıldı. Yapay şelalelerle görsel aktiviteler kazandırıldı. Dere kısmen ıslah edilerek üzerine ahşap köprüler kurulup çevresine dinlenme alanları kurduk. Islah edilen dere kenarını çimlendirerek park haline getirdik. Yine çevre düzenlemeleri kapsamında 3 bin çeşitli fidanı toprakla buluşturduk. Ayrıca kendi kaynaklarımızdan beldemizin girişi 2 bin 100 metre uzunluğunda bulvar şeklinde düzenlenip parke taşı ile kaplanıp, kaldırımları, orta refüjü ile tamamlanmış ve ışıklandırması ile güzel bir görünüme kavuşturulmuştur” dedi.

Kanalizasyon sorunu çözülüyor

Ilıca Beldesinin kanalizasyon sorunu, yüzde 75’i İller Bankası kaynaklarından karşılanarak çözüme ulaştırılacak. Ilıca Belediye Başkanı Hasan Bayram yaptığı açıklamada bin 348 nüfusa sahip 500 haneli beldenin alt yapı sorunun çözüleceğini ve ölçümleri yapılan çalışma ile projelerin hazırlanmakta olduğunu kaydetti.

Başkan Bayram; “Ilıca’nın içme suyu sorununu göreve geldiğimizde ilk iş olarak çözmüş ve vatandaşlarımızı rahata kavuşturmuştuk. Alt yapıdaki en önemli eksikliklerimizden birisi olan kanalizasyon sorunumuz ise yüzde 75’lik kısmı İller Bankası’nın sağlayacağı karşılıksız hibe ile çözülecek. Bu çalışma için gerekli yazışmalar tamamlandı. Ölçümler yapıldı ve proje hazırlanmaktadır. Kısmet olursa bu yıl içerisinde projenin gerçekleşmesini bekliyoruz” dedi.

Hasan Bayram hali hazırda bazı evlerin fosseptik çukuru yöntemiyle sorunu çözdüğünü, projenin hayata geçmesiyle birlikte ise beldenin alt kısmından akmakta olan Tohma Çayının da kanalizasyon atıkları ile kirlenmesinin önüne geçileceğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: