Can güvenliği önemseniyor

Can güvenliği önemseniyor

Can güvenliği önemseniyor
Gündem 6.03.2011 11:07:00 1475 0

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler yaptığı uygulamalarda sorumluluk alanlarında ruhsatı ve plakası olmayan, ehliyetsiz kişiler tarafından kullanılan motosikletleri bağlamaya başladı.

İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken yaptığı açıklamada, trafik uygulama yönergesine uymayan motosikletleri bağlayarak cezai işlem uyguladıklarını söyledi. Bir süreden beri devam eden uygulamalarda 10 motosikleti bağlayıp sahiplerine toplamda bin 300 TL civarında ceza yazdıklarını kaydeden Köken, trafikte tehlikeye yol açan ve şartları tutmayan bu tür araçlara karşı uygulamaları sürdüreceklerini ifade etti.

Kimsenin canı yanmasın                                                                   

Kontrollerde kasksız ve diğer şartları taşımayanları da uyarma veya cezai işlemle bilinçlendirmeye çalıştıklarının altını çizen Salih Köken; “Özellikle okul çıkış saatlerinde yaptığımız kontroller ile bu durumun önüne geçmeyi başardık. Gençler bir hevesle motosikletleri kullanıyordu, kaza riski çok fazlaydı, kimsenin canının yanmasını, zarar görmesini istemiyoruz” dedi.

Köken aynı zamanda yörede çapa motoru olarak tabir edilen ve bahçe işlerinde kullanılan araçların da karayolunda kullanılmasını önlemek amacıyla kontrolleri sürdürerek vatandaşları kaza risklerine karşı bu konularda aydınlatmaya gayret ettiklerini dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: