Irmaklı Beyani´yi unutmadı

Irmaklı Beyani`yi unutmadı

Irmaklı Beyani´yi unutmadı
Gündem 4.03.2011 11:05:00 2382 0

TBMM`nin, Cumhuriyetin 75. Yılı nedeniyle düzenlediği şiir yarışmasında birinci olan ve değişik zamanlarda Kültür Bakanlığı, Halk Ozanları Derneği gibi kuruluşlar tarafından düzenlenen etkinliklerde çeşitli ödüller kazanan Aşık Beyani Darende`ye bağlı Irmaklı Köyünde anıldı.

Asıl ismi Hacı İbrahim Güleç olan ve 6 yıl önce köyüne giderken kullandığı traktörün devrilmesi sonucu yaşamını yitiren Aşık Beyani için kendisinin de mezun olduğu Irmaklı Köyü İlköğretim Okulu’nda bir anma programı düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan İnönü Üniversitesi Türk Dili Okutmanı ve aşığın komşusu olan Mehmet Yılmaz, halk şairlerinin vatandaşın gören gözü duyan kulağı, ses veren dili olduğunu söyledi. Yılmaz: “Halk şairleri yörelerinin kültür elçisidir. Bir yöreyi tanımak, insanları hakkında bilgi edinmek isteyenler oranın halk şairleriyle görüşüp, şiirlerini okursa fikir sahibi olurlar” dedi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan Aşık Beyani’nin yaşantısı ve çalışkanlığıyla insanlara örnek olduğunu, sosyal ilişkilere önem veren Güleç’i her törende, her toplantıda en ön safta görmeyi özlediklerini söyledi.

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak ise şiirlerinde, memleket sevgisi, aşk, özlem gibi konuları işleyen Beyani’nin ayrıca sözleriyle insanlara önemli mesajlar verdiğini kaydetti. Tarak; “Bu topraklar daha nice Beyani’ler çıkaracak berekete sahiptir, bizlere düşen onların elinden tutmaktır” diye konuştu.

Öğrencilerin şiirler okuduğu Beyani’nin hayatına ilişkin görsel sunumların yapıldığı törene ailesi, komşuları ve köylerindeki vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Törenin ardından Beyani’nin mezarı da ziyaret edildi.


Anahtar Kelimeler: