Esnaf Kefalette seçim yapıldı

Esnaf Kefalette seçim yapıldı

Esnaf Kefalette seçim yapıldı
Gündem 22.02.2011 16:28:00 2654 0

Darende Esnaf Kefalet Kooperatifinin 45. Olağan Genel Kurulunda konuşan Malatya Esnaf Kefalet Kooperatifleri Bölge Başkanı İsmet Bayram; “Aldığınız kredilerin faizlerinin yarısı hazineden karşılanıyor. O zaman niye bundan istifade etmeyelim. Yeter ki aldığınız kredileri amacına uygun harcayıp geri dönüşünü zamanında yapın” dedi.

288 üyesi bulunan Darende Esnaf Kefalet Kooperatifi 45. Olağan Genel Kurulla yeni yönetimini belirledi. 20 yıldan beri Kooperatif Başkanlığı yapan Seydi Güşen’in karşısına daha önce DSP İlçe Başkanlığı yapmış olan ve kırtasiyecilikle uğraşan Mehmet Necmettin Erdoğan aday olarak çıktı. Yapılan oylamada mevcut yönetim güven tazeledi.

Kredi kullanın zamanında ödeyin

Esnaf Kefalet Salonunda yapılan genel kurulun divan başkanlığını yapan Malatya Esnaf Kefalet Kooperatifleri Bölge Başkanı İsmet Bayram Darende’de esnaflar olduğu sürece teşkilatın hizmet vermeye devam edeceğini söyledi. Bayram konuşmasında; “Bugün vermiş olduğumuz kredilerin faizlerinin yüzde 50’sini devlet sübvanse ediyor. Yani aldığınız kredilerin faizlerinin yarısı hazineden karşılanıyor. O zaman niye bundan istifade etmeyelim. Yeter ki aldığınız kredileri amacına uygun harcayıp geri dönüşünü zamanında yapın. Darende’yle diğer ilçeleri karşılaştırdığımızda burada 250’nin üzerinde aktif esnaf var iken kullanılan kredi miktarı çok az. Bir dönem burası kredi veremiyordu ancak o sıkıntı aşıldı, ticari gelişimlerinizi yaparken size sunulan bu imkândan yararlanmak hepinizin hakkı, kredi alın, yerinde bir yatırımla kâra geçip zamanında ödeyin” dedi.

20 yıldan beri aynı

Yönetim ve Denetim Kurullarının faaliyet raporlarının okunarak oylanmasından sonra dilek ve temenniler kısmında konuşan başkan adaylarından Mehmet Erdoğan, dertleri söyleyip, derman aramaya çalışacaklarını ifade ederek; “20 yıldan beri bir başkan ve kadro ile hizmet veren Esnaf Kefalet Kooperatifinin yönetiminin değişme zamanının geldiğine inanıyorum. Birikim, beceri ve yetenekleri olmadığından dolayı Darende esnafına beklenilen hizmeti verememişlerdir. Devletin esnaf ve sanatkârlar adına çıkardığı faydalardan hangi esnaf yararlanabilmiştir” diye konuştu.

Her türlü zorluğa göğüs gerildi

5 dönemdir aralıksız olarak kooperatifin başkanlığını yürüten Seydi Güşen ise, zamanında ödenmeyen krediler nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan kurumun bir dönem kredi veremediği bundan diğer esnaflarında etkilendiğini kaydetti. Güşen; “Yönetim olarak her türlü zorluğa göğüs gerdik, bir esnaf kardeşimizi bile icraya düşmemesi için çaba sarfettik. Kanunların bize verdiği yetkileri sonuna kadar kullanıp Darende esnafına en iyi hizmeti sunmaya çalıştık. Geride bıraktığımız 20 yıl var, takdir hakkı sizlerindir” dedi.

Yapılan kapalı oylama usulü ile 260 üyenin oy kullandığı seçimde sandıktan 1 boş, 2 geçersiz oy çıkarken Seydi Güşen 153, Mehmet Erdoğan da 104 oy aldı.

Tebrikleri kabul eden Seydi Güşen, oy veren vermeyen herkese teşekkür ettiğini bildirdi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

 http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=210


Anahtar Kelimeler: