5. kez seçildi

5. kez seçildi

5. kez seçildi
Gündem 8.02.2011 15:34:00 2642 0

Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, yapılan genel kurulda yeniden bu göreve seçilerek güven tazeledi.

Seçimlerde mevcut başkan Kaya ile İbrahim Canpolat aday oldu. Tiryandafil Otel’de gerçekleştirilen 89 delegen 85`inin oy kullandığı seçimde, Kaya 60 oy alırken, rakibi ise 24 oy da kaldı. 1 oy da geçersiz sayıldı.

Seçimlerden önce bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, 12 yıldır yaptığı hizmetleri sıraladı. 

Teknolojik imkanlar sunuldu

Kaya, ``Çiftçilerimizin daha iyi verim elde etmesinden ürünlerini pazarlamaya kadar birçok alanda çalışmalar sergiledik. Makine parkımızı büyüterek hizmet alanımızı genişlettik. Aldığımız makineler çevre ilçelerin büyük bir kısmında bulunmayan, çiftçilerimizin üretim faaliyetlerini kolaylaştıran teknolojik imkânlar olarak vatandaşlarımıza hizmet vermiştir`` dedi.

Kaya ayrıca, kayısının tanıtımı ve pazarlanması konusunda milletvekillerinin desteği ile özellikle kamu kurumlarının yemekhane ve sosyal tesislerinde tüketilmek üzere yüklü miktarlarda ürünün satışında öncü rol oynadıklarını bildirdi.

Yeni ekipman hedefi

Ziraat Odası yönetimine aday olan İbrahim Canpolat da, imkânları geliştirerek daha fazla hizmet üretilmesine katkı sağlamayı planladıklarını söyledi. Canpolat, ``Çiftçilerin üretim alanında daha kaliteli hizmetten yararlanması için yeni ekipmanlar alarak kullanıma sunacağız. Toprak tahlil laboratuvarı, kayısı eleme tesisi, seyyar tohum eleme makinesi gibi yeni çalışmalarla çiftçimize hizmet edeceğiz`` diye konuştu.

Yeni yönetim oluşturuldu

Beşinci kez Darende Ziraat Odası Başkanlığına seçilen Vedat Ali Kaya, delegelerin çoğunluğunun kendilerinden yana tercihte bulunduğuna işaret ederek, demokratik bir ortamda gerçekleşen seçimle güven tazelediklerini ve aynı kararlılıkla hizmete devam edeceklerini söyledi.

Vedat Ali Kaya; “Yaptığımız güzel çalışmaların verimini aldığımızı düşünüyorum. Oy veren ve veremeyen herkese teşekkür ediyorum. Neticede bu bir hizmet yarışıdır, seçimi geride bırakıp çalışmaya, çiftçilerimizin haklarını savunmaya, üretim faaliyetlerine gerekli katkıyı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Yönetime girenler

Başkan Vedat Ali Kaya, listelerinden Cengiz Özdemir, Hasan Şentürk, Hamit Ataş, Uğur Özdemir, İsmail Özdemir, Kasım Bak’ın yönetim kuruluna seçildiğini bildirdi.

Yönetim Kurulu üyelerinin de aralarında yer aldığı meclise ise; Veysel Akkaya, Alişan Şener, Abdulkadir Gülateş, Mehmet Kılıç, Metin Eser, Ahmet Özkan, Mehmet Salbaş, Hasan Gazi Akbaş, Salim Kaya, Turan Doğan, Nuh Sandıkkaya, Tacettin Sarıbulut, Ebubekir Gür, Mehmet Tekin seçildi.


Anahtar Kelimeler: