Tütün Denetleme Ekibi kontrollerde bulundu

Tütün Denetleme Ekibi kontrollerde bulundu

Tütün Denetleme Ekibi kontrollerde bulundu
Gündem 7.02.2011 16:05:00 2219 0

Darende’de Tütün Denetleme Ekibi, kahvehane, lokanta ve halka açık yerlerde sigara içilip içilmediğini kontrol ederek, uyarılarda bulundu. Polis, zabıta ve sağlık görevlileri ile ilçedeki kamuya açık alanlarda sigara yasağını kontrol eden Darende Sağlık Grup Başkanı Dr. Serdar Deveci, yasaklara bağlı olarak sigarayı aktif içenler azalırken, pasif içiciliğin de önüne geçildiğini bildirdi.

Deveci, kontroller sırasında özellikle kahvehanelerde yasağa uyulduğunu gözlemlediklerini ve uyarıları göz önünde bulunduran işletme sahiplerinin gereken özeni hassasiyetle yerine getirdiğini bildirdi.

Denetimler aralıksız sürecek

Kamuya açık alanlarda vatandaşların sigara içmemesi konusundaki yasal düzenlemelerin ardından oluşturulan Tütün Denetleme Ekibi’nin kontrollerde bulunduğunu ve denetlemelerini aralıksız sürdüğünü kaydeden Deveci, sadece mesai saatlerinde değil, özellikle kahvehanelerin yoğun olduğu akşamları da gözlemlerinin devam ettiğini dile getirdi.

İşletme sahiplerine cezai işlemlerle ilgili bilgiler veren Serdar Deveci, kamuya açık alanlarda içenlere 75 lira, izmarit, paket ve atıklarıyla çevreyi kirletenlere 26 lira, işyerinde sigara içilmesine izin verenlere de 616 ile 6 bin 163 lira arasında müeyyide uygulanabileceğini ve cezaları heyet üyelerinden birisinin yazma yetkisi bulunduğunu sözlerine ekledi. 

Sigara içen vatandaş sayısı azaldı

Kontrollerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Serdar Deveci; “Yaptığımız denetlemelerde kahvehaneler başta olmak üzere, lokantalar, çay ocakları ve kamuya açık diğer alanlarda yasağa uyulduğunu gözlemledik. Daha önceden sigara dumanından girilmeyen kahvehanelerin havaları tertemiz oldu. İşletmelerde sigara içilmediği için alanlardaki havaların temiz olduğunu tespit ettik. Yasağın sigara içen vatandaş sayısının azalmasına ciddi etkileri olduğuna inanıyoruz. Aktif olarak sigara içen vatandaş sayısı azalırken, pasif içici diye tabir olunan ve sigara içilen ortamlarda bulunduğu için dumandan etkilenen vatandaş sayısı da asgariye çekilmiştir. Darende’deki kontrollerimizi sıklaştırarak sürdürüp, daha sağlıklı bir toplum ve temiz ortamların oluşmasında üstümüze düşeni yapamaya devam edeceğiz” dedi.

 


Anahtar Kelimeler: