Hulusi Efendi Devlet Hastanesi

Hulusi Efendi Devlet Hastanesi

Hulusi Efendi Devlet Hastanesi
Sağlık 5.02.2011 18:19:00 9152 0

DARENDE HULÛSİ EFENDİ DEVLET HASTANESİ

HİZMETTE TAM KAPASİTEYE ULAŞTI

 

Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi’nin faaliyete geçtiği 10 Kasım 2006 tarihinden sonra kapsamlı çalışmalarla boş olan 2 katı da düzenlenerek kapasitesi büyütüldü.

Heyet raporları verilmeye başlanılan, nöroloji, fizik tedavi, genel cerrahi, çocuk, kadın doğum, ortopedi, üroloji, göz, kulak burun boğaz, diş, radyoloji, anestezi ve dahiliye branşlarında 13 uzman doktorun görev yaptığı hastane Darende’nin yanı sıra civar ilçelerdeki vatandaşlara da tedavi hizmeti sunuyor.

Otel konforunu aratmıyor

200 yatak kapasiteli hastane 2 katın daha hizmete girmesiyle 128 yatak kapasitesine ulaştı. Olağanüstü bir durumda ise yatak sayısı 250’ye çıkarılabilecek. Beş yıldızlı otel konforunu aratmayan 75 tek kişilik oda, 4 çift kişilik odaları, 4 ameliyat salonu, 1 doğum salonu, 11 yataklı hemodiyaliz, 6 yataklı yoğun bakım ünitesi, 5 yataklı reanimasyon, 10 yataklı gözlem odası ile 170 kişilik 2 yemekhane bulunuyor.

Yeni oluşturulan 300 metrekare genişliğinde aynı anda 20 hastaya terapi uygulanabilecek fizik tedavi ve terapi servisiyle hastane hizmette doruğa ulaşırken, ferah bir mekana sahip modern ve çağdaş donatılarla dizayn edilen alanları hastalara ev rahatlığı sunuyor.

Türkiye’nin örnek arşivi

Türkiye’de belki de ilk defa bodrum ve çatı katında olmayan, güneş görmeyen, sabit sıcaklıkta sistematik dosya sistemi ile 50 yıllık ihtiyaca cevap verebilecek bir arşiv oluşturuldu. Ayrıca hastanede 70 kişilik toplantı salonu yapıldı. Duvarlarına tarihi ve kültürel değerleri yansıtan rolyefler ve sanatsal tablolar asılarak süslenen hastanenin refakatçi ve ziyaretçiler için meydana getirilen alanlarına da şık mobilyalar yerleştirildi.

Hastanenin baştan sona inşaat ve donanımında en son teknoloji kullanılırken sağlık hizmetlerinden vatandaşların en üst düzeyde faydalanması sağlanıyor.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

 http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=156


Anahtar Kelimeler: