Yeni birimleri gezdi

Yeni birimleri gezdi

Yeni birimleri gezdi
Sağlık 5.02.2011 18:13:00 6775 0

Vali Saran’dan Hulûsi Efendi Devlet Hastanesine tam not

Malatya Valisi Ulvi Saran Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesinin yeni birimlerini gezerek incelemelerde bulundu.

Bir dizi inceleme ve toplantılar için Darende’de bulunan Vali Saran, Kaymakam Mehmet Aktaş ve yetkililerle hastanede yapılan çalışmalar hakkında bilgi edindi.

Hastane Başhekimi Dr. Metin Gülseren hasta sayısının artmasına bağlı olarak binanın 2 katını daha faaliyete geçirerek yeni birimlerle hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Bir günde 780 hastaya tedavi

Gülseren; “Şu anda 13 uzman hekimle hizmet veren hastanemiz teknik tıbbi cihazlarıyla bölgenin örnek sağlık kuruluşları arasında yer almaktadır. Hastalarımızın büyük çoğunluğunu Darende’nin komşu ilçeleri Gürün ve Kuluncak’tan gelmektedir. Yeni yılın ilk iş gününde 780 hastaya hizmet verilmiştir, bu rakam hastanemizden yararlanan insan sayısını çok iyi ortaya koymaktadır. Tek kişilik özel odaları ve yeni donanımları ile vatandaşlarımızın en iyi şekilde sağlık imkânlarından faydalanmasına gayret gösteriyoruz” dedi.

Özveriyle dizayn edilmiş

Yeni birimleri gezen Vali Saran; “Hastane gerçekten büyük bir özveriyle dizayn edilmiş. Başhekim Beyin yörenin işadamlarını ve hayırseverleri kanalize ederek sağladığı imkânlar, devletimizin olanaklarıyla birleştirilerek mükemmel bir sonuç elde edilmiş. Bölgede böylesine güzel imkânlarla vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunulması önemli bir başarıdır. Yapılan çalışmalarda en iyiyi en güzeli uygulayarak bu hizmetin oluşmasında emek verenlere yürekten teşekkür ediyorum, hayırseverlerimizi de kutluyorum” dedi.

Hastanenin yeni oluşturulan arşivini de inceleyen Vali Ulvi Saran, teknolojik imkânları kullanarak modern bir şekilde dizayn edilen hastanenin adına ve Darende’ye yakışır biçimde hizmet verdiğini dile getirdi.

Hastalarla da sohbet ederek hatırlarını soran Saran; “Çok güzel bir hastaneniz var, il merkezine belki uzaksınız ama sağlık hizmeti anlamında başka yerlerde olmayacak değerler ayağınıza gelmiş” diye konuştu.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=163


Anahtar Kelimeler: