Darende okuyor, okutuyor

Darende okuyor, okutuyor

Darende okuyor, okutuyor
Eğitim 5.02.2011 18:04:00 2324 0

Darende’de “En çok ben okuyorum” projesi kapsamında 3 bin 718 öğrenci Aralık ayı boyunca 2 milyon 245 bin 230 sayfa kitap okudu. Değerlendirme Komisyonunca Aralık ayı birincisi olarak seçilen Özel Birgül Okulları öğrencilerine törenle hediye verildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Özel Birgül Lisesi Müdürü Bülent Canlı okumanın önemine vurgu yaparak öğrencilerinin ilçede derece yapmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

3 bin 718 öğrenci katıldı

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Yay da okuma sayıları hakkında bilgi vererek Kasım’da başlayan kampanyanın ikinci ayında 3 bin 718 öğrenci tarafından 22 bin 336 kitaptan 2 milyon 245 bin 340 sayfa okuma yapıldığını bildirdi. Öğrenci başına aylık 603 sayfa okunduğunu vurgulayan ve öğrencilerden bin 816’sının erkek bin 902’sinin kız olduğuna dikkat çeken Yay; “Yapılan değerlendirme sonucunda ilçe genelinde Aralık ayında en fazla kitap okuyan öğrenciler Özel Birgül İlköğretim ve Özel Birgül Lisesi’ndendir” dedi.

Kitap zengini ilçe

Güneşin dünyayı kitapların da insanları aydınlattığını dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak ise toplumların gelişmişliğinin ölçüsünün okumayla orantılı olduğunu ifade etti. Tarak; “Darende’miz eğitim ve kültür açısından oldukça iyi imkânlara sahip bir ilçedir. İlçe Halk Kütüphanesi, sivil toplum kuruluş ve özel şahısların kütüphanelerindeki kitaplar bazı illerde bile bulunmayacak sayıdadır. Kütüphane ve kitap zengini ilçemizde okumaya olan ilgi herkesi mutlu etmektedir” diye konuştu.

Daha sonra sınıflarına göre ilk üçe giren lise ve ilköğretim öğrencilerine belge ve hediyeleri verildi.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=168


Anahtar Kelimeler: