Öğrenciler başardı

Öğrenciler başardı

Öğrenciler başardı
Gündem 5.02.2011 17:42:00 1924 0

Taekwondo yarışmalarında ilde 2 birincilik aldık

Kaymakam Aktaş; “Başarı bir anda parlayıp sönmemeli”

Malatya’da düzenlenen okullar arası taekwondo müsabakalarında il birinciliği gibi üstün dereceleri elde eden öğrencileri ödüllendiren Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş başarının sürekli olanının makbul olduğunu bildirerek; “Başarı bir anda parlayıp sönmemeli. Işığı sürekli olan bir yıldız gibi sahip olduğumuz değerleri sürdürmeliyiz” dedi.

Öğrencileri taekwondo müsabakalarına hazırlayan ve bu işi gönüllü olarak yaptığını söyleyen 4. dan siyah kuşağa sahip milli hakem Necip Pekdoğan, emeklerinin karşılığını aldıklarını ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Pekdoğan müsabakalarda Darende’den katılan öğrencilerin yıldızlar ve gençler kategorilerinde 2 il birinciliği, 2 il ikinciliği, 1 de il üçüncülüğü elde ettiklerini ifade etti.

İlçe Gençlik Spor Müdürü Zeki Akalın da öğrencilerin sportif aktivitelerde aldıkları başarılarla Darende’yi en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti.

İlerleterek devamı sağlanmalı

Kaymakam Aktaş ise bu işi gönüllü olarak yapan Necip Pekdoğan’ın gayretleri ile yetişen öğrencilerin ilde yapılan müsabakalarda elde ettikleri başarının sevindirici olduğunu dile getirdi. Aktaş; “Müsabakalarda il birinciliği gibi üstün dereceler elde ederek yapılacak Türkiye Şampiyonlarında Malatya’yı Darendeli öğrencilerimizin temsil edecek olması bizi ayrıca gururlandırmıştır. Başarının sürekli olanının daha makbul olduğuna inanıyorum. Eğer herhangi güzel bir işte başarı elde ettiysek bunu ilerleterek devam ettirmeliyiz. Başarı bir anda parlayıp sönmemeli. Işığı sürekli olan bir yıldız gibi sahip olduğumuz değerleri sürdürmeliyiz” dedi.

Öğrencilerin sportif aktivitelerin yanı sıra derslerinin de başarılı olması gerektiğini vurgulayan Mehmet Aktaş, tek kanatlı bir kuşun uçamayacağını anımsattı.

Derece yapan öğrenciler

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak kabulde Darendeli öğrencilerden yıldızlar kategorisinde 47 kiloda il birinciliğini Cemile Taşcı (Cumhuriyet İ.Ö.O), 59 kiloda il ikinciliğini Kader Özbey (Cumhuriyet İ.Ö.O) ve 55 kiloda il üçüncülüğünü Rukiye Öz’ün (M. İzzetpaşa İ.Ö.O), gençler kategorisinde ise 42 kiloda il birinciliğini Nuray Kayacı (Darende Lisesi) ile 63 kiloda il ikinciliğini Oğuzhan Yel (METEM)’in aldığını bildirdi.

Kilolarında il birincisi olan öğrencilerden Cemile Taşcı ve Nuray Kayacı’nın Çorum ve Isparta’da yapılacak Türkiye şampiyonasında Malatya’yı temsilen yarışacakları kaydedildi.

Kaymakamlık tarafından öğrencilere eşofman takımı ve çeşitli hediyeler verildi.


Anahtar Kelimeler: