Toptan züccaciyecilik yapıyorlar

Toptan züccaciyecilik yapıyorlar

Toptan züccaciyecilik yapıyorlar
Hemşehriler 5.02.2011 17:35:00 3470 0

Kölüklerli Gültekin kardeşler Toptan züccaciyecilik yapıyor

Kölükler Köyünden Hamit Gültekin’in çocukları İstanbul Mahmutpaşa’da toptan züccaciye işiyle ticari yaşamlarını sürdürüyor. Prof. Dr. Cemil Bilsel Caddesindeki Lalezar adlı işyerlerinde H. Bayram Kamaşoğlu ile birlikte ziyaret ettiğimiz Yusuf ve Ali Seydi Gültekin kardeşler sıcak ilgi gösterdi.

Yusuf Gültekin babası Hamit Gültekin’in 1975 yılında İstanbul’a geldiğinde birçok Darendeli gibi ilk ticari deneyimlerine işporta tezgahında başladığını söyledi. 1990 yılında yerleşik ticarete geçtiklerini önce temizlik maddesi sattıklarını 2004 yılında da sektör değiştirerek züccaciye ve nalburiye ürünlerinin toptan ve perakende satışını yapmaya başladıklarını ifade etti.

Yusuf Gültekin ağabeyi İsmail ile kardeşleri Ali Seydi ve Muharrem Gültekin’in işyerlerindeki çalışmayı ortak yürüttüğünü ve her birinin ayrı görevlerle ticaretteki dayanışmalarına katkı sağladığını kaydetti.

Darende ve köylerine çok bağlı olduklarının altını çizen Gültekin, her yıl düzenli olarak ziyaret ettiklerini ve babalarının yılın büyük bir kısmını köyde geçirdiğini sözlerine ekleyerek gazetemiz aracılığıyla tüm hemşehrilerimize selam gönderdi.

 


Anahtar Kelimeler: