Üniversiteyi bitirdiler

Üniversiteyi bitirdiler

Üniversiteyi bitirdiler
Hemşehriler 5.02.2011 17:32:00 3047 0

Cidacı kardeşler, Üniversiteden sonra baba mesleğine döndü

Sakarya’da elektronik ev aletleri ve spot ürünler satan Mehmet Cidacı’nın oğulları Hakan ve Fatih Cidacı kardeşleri işyerinde ziyaret ettik. Üniversite’de Endüstri Mühendisliği ve Matematik Öğretmenliği bölümlerini bitiren Cidacı kardeşler okuldan sonra baba mesleğini sürdürmeye başladı.

Darende’nin Aşağıulupınar Beldesinden 1980 yılında gelerek Sakarya’da saat satarak, işportacılıkla ailesinin geçimini sağlayan Mehmet Cidacı, Çark Caddesinde bayan kundurası satışı  ve pazarcılık yaptı. Cidacı, daha sonra elektronik küçük ev aletleri satışı yaptığı kendi işyerini açtı.

Mehmet Cidacı, yanında yetiştirdiği oğullarının büyümesi ve okullarını bitirmesinden sonra işlerini çocuklarına bırakarak, ticari deneyimlerini onlarla paylaşmaya başladı.

1981 yılında dünyaya gelen Hakan, Erzurum Atatürk Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümünü, 1982 yılında dünyaya gelen Fatih ise Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliğini, bitirdi.

Okullarını bitirdikten sonra Sakarya’ya dönen Cidacı kardeşler çocukluk yaştan beri yaptıkları baba mesleğini sürdürerek ticarete devam ettiklerini söyledi.


Anahtar Kelimeler: