500 firmadan 4´ü Darendeli

500 firmadan 4`ü Darendeli

500 firmadan 4´ü Darendeli
Gündem 11.01.2011 14:09:00 3285 0

Darendeli Sanayicilere GÜL’den Plaket

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adana ziyareti sırasında “Türkiye’nin Birinci ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” arasına giren Darendeli sanayicilerin de aralarında yer aldığı işadamlarına plaket verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Adana’da sanayi kuruluşları bulunan Darendeli işadamları Ali İbeyli (Beyteks), Süleyman Çalışkan (Akyem), Zeki Kıvanç (Kıvanç Tekstil) ve Mehmet Oğuz (Oğuz Gıda)’a plaket vererek başarılarından dolayı kutladı. Plaket töreninin ardından Gül, Adana Valisi İlhan Atış, Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Ümit Özgümüş ve plaket alan sanayicilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adana`da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu, vatandaşların gösterdiği sevginin kendisini duygulandırdığını söyledi. Adana’nın Türkiye için çok önemli bir bölge olduğunu, sadece kendini değil, Türkiye’yi de beslediğini belirten Gül, Adana’da karamsarlığa yer olmadığını, geleceğinin parlak olduğunu bildirdi.

Bütün memleketin varlığı

Gül, şöyle konuştu: "Devlet kendisine düşen görevi alt yapıda gösteriyor. Esas yatırımları özel sektör gerçekleştiriyor. Sizler üretiyorsunuz, sizler vergi ödüyorsunuz, döviz getiriyorsunuz, istihdam sağlıyorsunuz. Herkesin sizin değerinizi bilmesi, önünüzü açması gerekir ki, daha çok yatırım olsun, daha çok iş imkânları ortaya çıksın. Sizlerin kazandığı belli bir ölçeğe geldikten sonra, artık bütün memleketin varlığı haline geliyor. Büyük fabrikalar sadece sahiplerinin değil, herkesin olmaya başlıyor."

Birinci 500’de yer alan Darendeli işadamlarının sahibi olduğu firmalardan Beyteks 289., İkinci 500’de ise, Akyem 74., Kıvanç Tekstil 196., Oğuz Gıda 213., sırada.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=98 

 


Anahtar Kelimeler: