DASEV Başkanından sürpriz ziyaret

DASEV Başkanından sürpriz ziyaret

DASEV Başkanından sürpriz ziyaret
Gündem 11.01.2011 14:08:00 2277 0

DASEV BAŞKANI NAZIM TURGUT:

“Hayırseverliği Hulûsi Efendi’den öğrendik”

Darendeliler Sağlık ve Eğitim Vakfı (DASEV) Başkanı Nazım Turgut, Meslek Yüksek Okulu inşaatında incelemelerde bulunmak için geldiği Darende’de Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Nazım Turgut, Darendelilerin Hulûsi Efendi’den öğrendiği hayırseverlilikle çevrelerinde örnek olduğunu söyledi.

DASEV Başkanı Turgut, H. Hamidettin Ateş’le yaptığı görüşmede vakıflarının çalışmaları hakkında bilgiler aktarıp, işadamı hemşehrilerimizin destekleriyle Darende’ye yapılmakta olan Meslek Yüksek Okulu inşaatının hızla ilerlediğini ifade etti.

Hizmetleriniz hepimizin iftiharı

Hulûsi Efendi Vakfı’nın Darende’nin birçok hizmetiyle yakından ilgilenerek ilçenin gelişmesine katkı sağlamasının gurur verici olduğunu dile getiren Nazım Turgut; “Toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda gerçekleştirdiğiniz hizmetleriniz hepimizin iftiharıdır. Darende’mizde merhum babanız ve şahsınızın gayretleriyle meydana gelen çalışmalar hemşehrilerimiz kadar bütün insanların göğsünü kabarmaktadır. Örnek çalışmalarınız, topluma sunduğunuz hizmetler sözlerle ifade edilemeyecek kadar yücedir” dedi.

Hizmet ateşi sönmeden büyüyor

Hulûsi Efendi’nin Darende’nin ihyası için yaktığı ateşin sönmeden büyüyerek insanları aydınlatmaya ve faydalar sağlamaya devam ettiğinin altını çizen Nazım Turgut; “Darendeliler Hulûsi Efendi gibi örnek bir şahsiyetten hayırseverliği öğrenerek, insanların yardımına koşma konusunda çevrelerine rehber olmuşlardır” diye konuştu.

Hamidettin Ateş de eğitim konusunda gösterdiği hassasiyet nedeniyle hemşehrilerimizin sağladığı desteğin çok önemli olduğunu ve DASEV’in bu anlamda önemli bir misyona öncülük ettiğini dile getirdi.

 

Nazım Turgut’un ‘susuzluk’ hatırası

1988 yılında bir grup hemşehrimizle hac farizasını yerine getirmek için Mekke’deydik. Arafat’a çıkmamıza birkaç gün vardı ve kalabalık git gide artıyordu. Bu vakitlerden birisinde Kabe’de tavaf ederken acayip derecede susadık. Birbirimizden kopmamak için de büyük çaba sarfediyorduk. Hangi termosa elimizi attıysak boş çıkıyordu ve susuzluğumuz artıyordu. Bu arada ‘Ya Rabbi sevdiğin bir kulunu imdadımıza yetiştir ve susuzluğumuzu gider’ diye içimden dua ettim. Çok geçmedi gezinirken ‘Nazım Efendi’ diye bir ses işittim. ‘Allah Allah biri beni mi çağırdı’ diyerek sesin geldiği yöne baktığımda Hulûsi Efendi’nin bizi çağırdığını gördüm. Milyonlarca insanın içinde Hulûsi Efendi’yle hem de Kabe’de karşılaşmak beni çok etkiledi. Hemen yanına gittik ve elini öptük. ‘Oğul ordan soğuk zemzem getirin’ dedi, gelen buz gibi zemzemleri kana kana içtik. Aklıma az önce yaptığım dua gelmişti ve onun gerçekten veli bir zât olduğunu bir kez daha müşahede etmiştim”

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=116


Anahtar Kelimeler: