Ülkemizde tek

Ülkemizde tek

Ülkemizde tek
Gündem 11.01.2011 14:07:00 2822 0

Tohma Kanyonu içerisinde bulunan Kudret Havuzu, Hulûsi Efendi Vakfı’nın yaptığı düzenleme çalışmaları ile yüzme ve spor merkezi olarak büyük değişimlerle yenilendi.

Vakıftan yapılan açıklamada ilçemizin turizm alanında her geçen gün daha fazla insanı ağırlaması nedeniyle Tohma Kanyonu içerisinde yer alan Kudret Havuzu’nun daha fazla kişiye hizmet verebilecek hale getirildiği kaydedildi. Yılın dört mevsiminde 22 santigrat derecede dakika 11 ton suyun kaynadığı kaya membalı Kudret Havuzu, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam edecek.

Yaz gecelerinde de kullanılabilecek

Hulûsi Efendi Vakfı’nın açıklamasında yarı olimpik yüzme havuzuna dönüştürülen ve eski halinin 4 katı kadar büyütüldüğüne dikkat çekilerek, herkesime hizmet etmesi ve özelliklerin çocukların da serinlemelerine imkân sağlamak için 3 farklı derinliğe sahip bölümler halinde inşa edilen Kudret Havuzundan yaz gecelerinde de faydalanılabilmesi amacıyla led ışıklarla aydınlatıldığı bildirildi.

Her yaşa göre ayrı havuz

80, 120 ve 150 cm derinliğindeki bir birine bağlantılı üç havuzun 530 metrekarelik devasa bir alana dönüştüğü belirtilen açıklamada güneşlenmek isteyenler için de 400 metrekarelik sezlong alanı oluşturulduğu ifade edildi. Tohma Çayı`nın yanıbaşında bir tarafı kayaya yaslı olan havuzun genişliği 7-15 metre arasında değişirken uzunluğu 80 metreye çıkarıldı. Havuzun toplamda 700 metreküp su alabildiği belirtildi. 10 adet soyunma kabini, 400 adet dolap, 8 adet duş ve 16 adet wc’nin çevresindeki doğal yapıya uygun modern çizgilerle inşa edildiği vurgulanan açıklamada havuz tabanı ve yürüme yollarının tamamen özel havuz seramiğiyle kaplandığı dile getirildi.

Geniş bir kafeterya alanı da oluşturulan Kudret Havuzu 1 yıl süren kapsamlı çalışmalar ve yenilenen yüzüyle sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyenlerin uğrak yeri olacak.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=119


Anahtar Kelimeler: