Çevremiz yeşerecek

Çevremiz yeşerecek

Çevremiz yeşerecek
Gündem 11.01.2011 14:03:00 2097 0

Darende Kaymakamlığı ilçenin etrafını ağaçlandırmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında 15 bin çam, 10 bin akasya fidanı ve 50 bin badem tohumunu toprakla buluşturdu. Kaymakam Mehmet Aktaş, Darende’nin yeşil bir doğa örtüsüne kavuşması için 22 hektarlık alanda fidan dikimi gerçekleştirildiğini söyledi.

Mehmet Aktaş, İş-Kur’dan sağlanan istihdam desteği ile Orman İşletme Şefliği ve Yazı İşleri Müdürü Mustafa Ulukaya`nın kontrolünde 2 ay boyunca 11 kişinin yeni fidanları diktiğini bildirdi.

Seferberlik devam edecek

Fidan teminine Darende Belediyesi’nin büyük katkı sağladığını dile getiren Kaymakam Aktaş; “Sayın Valimiz Ulvi Saran’ın Malatya ağaçlandırma seferberliği kapsamında başlatmış olduğu proje dahilinde 2010 yılı itibariyle İş-Kur’dan sağlanan istihdam desteği ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğümüzün seçtiği fidanları toprakla buluşturduk. Bu çalışma ağaçlandırmaya ciddi bir katkı sağlamıştır. Önümüzdeki yıllarda bu seferberlik yeni fidanların dikilmesiyle devam edecektir” dedi.

Darende Orman İşletme Şefliğinin kontrolünde yapılan çalışmaların ilçenin yeşil bir doğa örtüsünü kazanması için süratle devam ettiğine dikkat çeken Kaymakam Aktaş, emek veren herkese teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: