Binlerce fidan dikildi

Binlerce fidan dikildi

Binlerce fidan dikildi
Gündem 11.01.2011 14:01:00 1895 0

Hulûsi Efendi Vakfından yeşil doğa hareketine katkı

Eğitim, sağlık, turizm ve sosyo-kültürel alanlarda toplumun ihtiyacı olan birçok hizmeti üreten Hulûsi Efendi Vakfı Darende’nin ağaçlandırması için başlatılan çalışmalara yenilerini ekleyerek binlerce çam fidanını Somuncu Baba Külliyesi civarında toprakla buluşturdu. Fidan dikimine Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş de katıldı.

1990’lı yılların başında Yargıtay, Kaymakamlık, Belediye gibi kurumlarla ortaklaşa Darende’nin ağaçlandırılması için ilk çalışmaları gerçekleştiren Hulûsi Efendi Vakfı’nın diktiği onbinlerce ağaç büyüyerek çevreye güzellik katmaya başladı. Zengibar Kalesinin eteği, Eskişehir mevkii, Tohma Kanyonu civarına dikilen fidanlara yapılan çalışma ile yenileri eklendi.

Çevrenin güzelleşmesi önemli

Darende Orman İşletme Şefliği ve Zaviye Mahallesi Muhtarlığı ile ortak hareket eden Hulûsi Efendi Vakfı, Somuncu Baba Külliyesi civarındaki alanlara binlerce çam fidanı dikti. Ahmet Şemsettin Ateş Yurdu öğrencileri ve mahalle sakinlerinin de iştirak ettiği fidan dikimine katılan Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş, çevrenin güzelleşmesine önem verdiklerini ve Darende’nin yeşil bir doğa örtüsüyle kaplanmasına katkı sağlamaya devam edeceklerini bildirdi.

Fidanlar ağaca döndü

Hamidettin Ateş; “Darende’deki ilk kapsamlı ağaçlandırma çalışmalarını başlatarak çevremizin güzelleşmesini sağlamıştık. O gün başlatılan çalışmalar belli aralıklarla devam etti, dikilen ağaçların bakımları yapıldı ve büyüyerek Darende’nin çehresini değiştirdi. Her yıl yüzbinlerce insanın ziyaret ettiği Darende’yi daha yeşil bir doğa ortamına kavuşturmalıyız. Bu konuda vakıf olarak üzerimize düşen sosyal sorumluluğu yerine getirmek için gereken çalışmaları yapmaktayız” dedi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=112


Anahtar Kelimeler: