Toplum faydalı projeler

Toplum faydalı projeler

Toplum faydalı projeler
Gündem 11.01.2011 13:51:00 2422 0

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, toplumun sosyal amaçlı gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından finanse edilen ve Malatya Valiliği aracılığıyla değerlendirmeye sunulan Sosyal Destek Programı (SODES) projelerinden 4’ünün kabul edildiğini bildirdi.

Kaymakam Aktaş, “Geleceğin sporcuları”, “Tohma Kanyonunda rafting”, “Bana da bir öğün sıcak yemek” ve “Kadınlara mesleki eğitim” adlı toplam 228 Bin 512 TL maliyetli 4 projenin kabul edildiğini ve belirlenen program dahilinde çalışmaların başlatıldığını kaydetti.

İstihdam, sosyal, kültür sanat ve spor içerikli projelerle Darende’de gençler başta olmak üzere geniş bir kitleye hitap eden projelerin toplumsal fayda açısından önemli olduğuna değinen Aktaş; ``SODES projeleriyle, topluma fırsatlar sunularak gençlerin ve kadınların istihdam edebilirliği arttırılacaktır. Mesleki eğitim imkânlarıyla çocuklar, gençler ve kadınlar sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirilerek mesleki eğitim ve istihdamı sağlanacaktır`` dedi.


Anahtar Kelimeler: