Kaymakamı ziyaret ettiler

Kaymakamı ziyaret ettiler

Kaymakamı ziyaret ettiler
Gündem 11.01.2011 13:45:00 1468 0

Kaymakam Aktaş: “Özürlüler, ihmal edilemez”

Darende’de faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezlerinde öğrenim gören bir grup öğrenci 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Kaymakam Mehmet Aktaş’ı ziyaret ederek sorunlarını paylaştı. 

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, özürlülerin toplumun vazgeçilemez, ihmal edilemez bir parçası olduğunu söyledi. Kaymakam Aktaş, özürlülerin sorunlarının yalnızca kendilerini ve ailelerini değil, gelir düzeyi, statüsü ne olursa olsun toplumun tüm kesimlerini kuşatan ve bütüncül bir bakış açısıyla ele alınması gereken sorunlar olduğunu bildirdi.

Aktaş konuşmasının devamında ``Engelli vatandaşlarımızın hayata daha sıkı bağlanmaları, kendilerine yeter duruma gelmeleri en büyük sorumluluklarımızdandır. Her insanın özürlü olma potansiyeli taşıdığını unutmadan, eğitimde, iş hayatında, sporda, sanatta kısaca yaşamın her alanında engelli vatandaşlarımıza fırsat verip desteklemeliyiz. Bugün dolayısıyla herkesi özürlü vatandaşlarımıza sahip çıkmaya çağırıyorum`` dedi.

Mehmet Aktaş, ilçedeki iki ayrı merkezden yaklaşık 100 civarında özürlü vatandaşın eğitimine katkı sağlandığını belirterek özel rehabilitasyon merkezi yöneticilerinden faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.


Anahtar Kelimeler: