Tek yapamadığı düğme iliklemek

Tek yapamadığı düğme iliklemek

Tek yapamadığı düğme iliklemek
Gündem 11.01.2011 13:44:00 2091 0

Darende’de 13 yıl önce geçirdiği bir kaza sonucu iki elini birden kaybeden Mehmet Işık (41) hayata küsmeyip, baba mesleği manavlığı sürdürerek engellilere örnek oluyor.

Mehmet Işık yaptığı açıklamada engellilerin hayata tutunmaları ve kendini gizlememeleri gerektiğini söyledi.

Para üstü verip hesapları tutuyor

Işık, 1997 yılında geçirdiği bir kazada iki elini birden kaybedince bir yıl süren tedavi sürecinin ardından yaşamına kaldığı yerden devam ettiğini ve normal bir insanın yapabildiği bütün işleri ‘biraz yavaş’ olsa da yerine getirdiğini ifade etti. Manavında meyve ve sebzeleri poşetleyip tartan, para üstü verip hesaplarını defterinde kendisi tutan Mehmet Işık; “Her özürlünün çalışması lazım. Kendini gizlemeden hayatla barışık yaşamalı. Noksanlıklar olsa da hayat devam ediyor” dedi.

Tek yapamadığı düğme iliklemek

3 çocuk babası Mehmet Işık, günlük yaşamında traş olmaktan yemeğe kadar her bir şeyini kendisinin yaptığını ancak düğmeli gömlek giymekte zorlandığı için en çok onu özlediğini bildirdi. İşyerini sabahları kendisi açıp, işlettiğine vurgu yapan Işık, zaman zaman kardeşi veya babasından yardım aldığını sözlerine ekledi.

Hayata dört elle sarılmalı

İlçede engelliler derneği kurmak için bir girişim de başlattıklarını kaydeden Mehmet Işık; “Yetkililerden talebimiz ilçemizde kaç tane engelli var bu tespit edilmeli. İlla yardım etmek şart değil, en azından onları hayata bağlayarak yaşamlarını renklendirmek, küçük şeylerle sevinçlerine ortak olmak lazım. Engellilerin de hayata dört elle sarılması, üretime dayalı birtakım işlerde mutlaka çalışmaları gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: