Şeffaf ve hızlı hizmet sistemine geçildi

Şeffaf ve hızlı hizmet sistemine geçildi

Şeffaf ve hızlı hizmet sistemine geçildi
Gündem 11.01.2011 13:12:00 1670 0

Tapu şeffaf ve hızlı hizmet sistemine geçti

Darende Tapu Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS)’ne geçerek, hizmet kalitesini arttırırken, işlemleri de hızlandırdı.

Darende Tapu Müdürü Ethem Yalçın, yaptığı açıklamada vatandaşlara kolaylıklar sunan kurumun yeni hayata geçirdiği TAKBİS’e uyum amacıyla güvenli ve hızlı hizmet üretilmesini sağlayacak banko sistemini hayata geçirdiklerini söyledi.

İşlemler kolaylaştı

TAKBİS projesi hakkında bilgi veren Ethem Yalçın, zor, karmaşık, mali ve hukuki yönden yüksek risk taşıyan tapu ve kadastro işlemlerini akıllı fonksiyonlarla sayısal ortamda kolayca yapmanın mümkün hale geldiğini bildirerek, üretilen standartla taşınmazlarla ilgili doğru, güncel ve güvenilir bilgi ihtiyacı olan kurum ve kuruluşların kullanımına sunulduğunu belirtti.

Bölgede ilk Darende geçti

Elazığ 16. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı kurumlar arasında ilk düzenlemeyi yapan Darende Tapu Müdürlüğü’nün tamamen yenilenen yüzüyle hizmet vermeye başladığına dikkat çeken Yalçın; "Türkiye’nin ve dünyanın neresinde olursa olsun tüm tapu işlemleri TAKBİS’e geçiş yapan merkezlerden yapılabiliyor. Bütün işlemler anında Ankara merkezden takip edilebiliyor. Hangi evrak ne zaman gelmiş, ne zaman çıkış yapılmış bunu görmek mümkün. Bu sistem aynı zamanda yerel yönetimlerle koordineli çalışmamız yönünde fayda sağladı" dedi.

Müdürlükler birleşiyor

TAKBİS`le hizmetlerin daha da hızlandığını dile getiren Ethem Yalçın, yapılan yeni düzenleme ile tüm hizmetler şeffaf bir ortamda gerçekleşeceğini ifade etti. Yapılanma süreci devam eden Tapu Sicil ve Tapu Kadastro Müdürlüklerinin Tapu Müdürlüğü adıyla bir çatı altında birleşmesiyle vatandaşlara daha etkin hizmet sunulacağını sözlerine ekleyen Yalçın; "Darende Tapu Müdürlüğü bölgede ilk defa TAKBİS ve banko sistemine geçen kurum olmuştur. Gelişen sistemimizle çok kısa sürede, şeffaf bir ortamda, hızlı ve etkin bir hizmet sunmaya başladık" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: