Yılın son gününde konferans

Yılın son gününde konferans

Yılın son gününde konferans
Kültür-Sanat 11.01.2011 11:15:00 6062 0

Darende Güldeste Derneği tarafından organize edilen Hayatın Muhasebesi konulu konferansta bir konuşma yapan araştırmacı-yazar Ramazan Kayan, insan hayatının bir emanet olduğunu ve hesabının sorulacağının unutulmaması gerektiğini söyledi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Darende Güldeste Derneği Başkanı Murat Gülöz, bir yılı daha bitirirken herkesin hayatının muhasebesini yapması gerektiğini bildirdi. Gülöz; “Son bir yılı düşünecek olursak, neler yaptık, neler yapacağız bunu sorgulamalıyız. Hayatımız, ailemiz, çocuklarımız bize birer emanettir ve bununla ilgili hesaplarımızı dengede tutarak bizlere yaratan Rabbimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz” dedi.

Esnaf Kefâlet Salonunda yapılan konferansı izlemeye gelen çok sayıdaki vatandaşa seslenen Ramazan Kayan ise; “Hesabının sağlam olmasını isteyen Allah’la olan ilişkilerini düzeltmelidir. Her işte hesabımıza Allah’ı katarsak, yanlışa düşmemeye çalışırız” dedi.

Kayan konuşmasının devamında; “Hepimiz dünyaya bir amaç için gönderildik, insan başıboş bırakılan bir mahlûk değildir, bundan ötürüde Rabbimize kulluğumuzu hakkıyla yerine getirmeli ve hesaba çekilmeden önce nefsimizi hesaba çekmeliyiz. Bugün toplumda bozukluklar olduğu, ahlâken çöküşlerin yaşandığı ve gençlerin değerlerini yitirdi günümüzde bizi ayakta tutacak tek şey Kuran-ı Kerim ve peygamberimizin sünnetleridir” diye konuştu.

Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara seferine kendisinin de katıldığını da dile getiren Ramazan Kayan başından geçen olayları anlatırken duygusal anlar yaşandı. Kayan; “Gemide İslamı seçen insanları görünce, bizlerin Müslüman olduğu halde onlar kadar dinimizin düsturlarına sahip çıkmadığımızı gördüm” şeklinde konuştu.

Konferans sonunda kitaplarını imzalayan Kayan vatandaşlar ile sohbet etti.


Anahtar Kelimeler: