Kısa sürede yükseldi

Kısa sürede yükseldi

Kısa sürede yükseldi
Gündem 4.12.2010 10:49:00 2134 0

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından 5 bloktan oluşan 90 evi kapsayan sosyal konutların kaba kısmının tamamlandı.

İnşaatta incelemelerde bulunan Belediye Başkanı İsa Özkan yaptığı açıklamada yardıma muhtaç vatandaşlara yönelik yapılan evlerin ilçede önemli bir ihtiyacı gidereceğini ifade etti.

45 metrekarelik konutlar

İsa Özkan; “45 metrekare kullanım alanı bulunan tamamlandığında içerisinde eşyaları ile teslim edilecek sosyal konutlar, ilçemizde ikamet eden varsa şehit aileleri ve yardıma muhtaç vatandaşlara dağıtılacak. Oluşturulacak komisyonun kararıyla kimlere verileceği belirlenecek konutlar evi olmayan, gerçek hak sahiplerine dağıtılarak devletin garibanlara sağladığı bir imkan olarak sunulacaktır. Yusuf Özbek İnşaat firması tarafından yapımı devam eden sosyal konutlar yaz aylarında teslim edilecektir” dedi.

2. Etap ihale aşamasına geldi

İsa Özkan inşaatların kaba kısmının tamamlandığını ince işçiliğine başlandığını sözlerine ekledi. Özkan ayrıca ilçeye yapılacak 2. Etap TOKİ evlerinin ihale sürecinde olduğunu ve büyük ilgi gören ilk etabın ardından yenilerinin yapımının düzenli bir kentleşmeyi sağlayacağına işaret ederek Darende’nin konut ihtiyacını karşılayacak binaların ilçenin çehresine yeni bir siluet kazandıracağını belirtti.


Anahtar Kelimeler: