415 bin dönümün kadastrosu yapılacak

415 bin dönümün kadastrosu yapılacak

415 bin dönümün kadastrosu yapılacak
Gündem 28.08.2008 13:59:00 2533 0

Darende Tapu Kadastro Müdürlüğü 415 bin dönümlük alanda 25 bin parselin kadastrosunu yapacak.

AA Muhabirinin edindiği bilgiye göre Darende`de Tapu Kadastro İlçe Müdürlüğü Ayvalı Kasabasında 6 mahallede çalışma yapılırken, ilçe merkezinde Baytarbağı Mahallesinde, Yazıköy, Çukurkaya, Kurudere, Kavak, Karabacak, Göllüce, Ağılyazı, köylerinde toplam 415 bin dönümlük alanda kadastro çalışması yapılacak.

Ozan Köyünde biten kadastro çalışmaları ise Y. Ulupınar Köyünde devam ediyor. Askı ilanıyla kadastrosu yapılacak yerler belirlenirken vatandaşları uyarmak için çalışma yapılan köy ve mahallelerde mahalinde ilan yapılarak vatandaşlar bilgilendiriliyor.

AA Muhabirine açıklama yapan Tapu Kadastro İlçe Müdürü Bilal Girgin, arazi sahiplerinin muhtar yada bilirkişilere arazilerinin sınırlarını bildirmelerini istedi. Arazi sahiplerinin arazilerinde sorun çıkmaması için kadastro ekibinin sınırlandırma ve ölçümlendirme işlemleri esnasında yanlarında bulunması gerektiğine dikkat çeken Girgin, vatandaşların arazileri ilgili bilgi ve belgeleri mahallerinde çalışan kadastro teknisyenlerine ibraz etmelerini istedi.

2009 yılı sonlarına doğru Darende`deki kadastro çalışmalarının bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Bilal Girgin, "Vatandaşlarımız kadastro çalışmalarında kadastro teknisyenlerimize yardımcı olurlarsa doğru bilgiler çıkar vatandaşların kendi menfaatleri açısından sorun çıkmaz. Her hangi bir soruna karşılık vatandaşlarımız taşınmazlarıyla ilgili bilgi ve belgeleri gerek müdürlüğümüze gerek alanlarda çalışan kadastro teknisyenlerine çalışmalar tamamlanmadan ibraz etmeleri gerekmektedir" dedi.


Anahtar Kelimeler: