72. yıl anma töreni

72. yıl anma töreni

72. yıl anma töreni
Gündem 4.12.2010 10:40:00 1620 0

Darende`de Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün ölümünün 72. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

10 Kasım sabahında Hükümet Konağı önündeki Atatürk Büstü`ne çelenk sunuldu. Ata’nın hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’teki saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende yeni uygulama

10 Kasım törenlerinde yeni bir uygulamaya geçildi. Yapılan yeni düzenleme ile anıta çelenk sunma işlemi resmi kurumlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından törenden önce gerçekleştirildi. Temsil makamındaki Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Adliye ise törenle çelenklerini yerlerine koydu. Yapılan düzenlemenin yönetmeliğe uygun olarak şekillendirildiği bildirildi.

Atatürk anıtındaki törenden sonra Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı program izlendi.

Atatürk`ün devlet adamı ve askeri kişiliği, kadın ve kadın hakları gibi konularda öğretmenler sunum yaptı. Hazırlanan Atatürk Belgeseli izlendi.

Programa Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı İsa Özkan, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Koray Kartal, Cumhuriyet Savcısı Soner Çetin, Milli Eğitim İlçe Müdürü Necati Tarak ile yetkilerin yanı sıra öğrenciler katıldı.

 


Anahtar Kelimeler: