2011´de faaliyete geçecek

2011`de faaliyete geçecek

2011´de faaliyete geçecek
Eğitim 4.12.2010 10:36:00 2638 0

“YÜKSEKOKULLAR, DARENDE’Yİ DAHA GÜZEL BİR GELECEĞE TAŞIYACAK”

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan yapımı devam eden Meslek Yüksek Okulunun (MYO) inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Özkan hayırsever işadamlarının destekleriyle yapılan MYO’nun Darende’yi daha güzel bir geleceğe taşıyacağını söyledi.

Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üyeleriyle inşaatta incelemelerde bulunan İsa Özkan, DASEV’in öncülüğünde 3 bloktan oluşacak okul binalarının önümüzdeki eğitim döneminde faaliyete geçeceğini bildirdi.

2011-2012 akademik yılında açılacak

Başkan Özkan; “26 Ağustos günü temeli atılan yüksek okul binaları, bir yıl gibi kısa bir sürede faaliyete geçecektir. İnşaat çalışmaları hızla devam etmektedir. İlk blokun kabası yüzde 50 oranında tamamlanmış diğerleri de süratle ilerlemektedir. İnönü Üniversitesi Rektörü Cemil Çelik’le yaptığımız görüşmede okulu gelecek öğretim yılına yetişecek şekilde tamamlayarak inşaatını bitireceğimizi bildirdik. Üniversitenin 2011-2012 akademik yılında öğretim verecek şekilde gerekli hazırlıkları yapılmaya başlandı. Rektör Bey, binanın tefrişi ve bölümlerin belirlenmesi ile akademik kadronun oluşturulmasını üniversite olarak tamamlayacakları müjdesini de verdi” dedi.

Daha güzel bir gelecek

Yüksekokullar ve ilçeye gelecek öğrencilerin Darende’ye çok ciddi hareketlilik getireceğini ifade eden Özkan; “Turizmle adını duyuran, her yıl yüzbinlerce insanın ziyaret ettiği ilçemiz yüksek okullar ile farklı bir alanda gelişme göstererek ekonomik anlamda ilerleyecektir. Yüksekokullar, Darende’yi daha güzel bir geleceğe taşıyacaktır” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: