Kaba inşaatı tamamlandı

Kaba inşaatı tamamlandı

Kaba inşaatı tamamlandı
4.12.2010 10:22:00 6277 0

Darende’ye bağlı Ilıca Beldesi’nin ilk kubbeli camisinin kaba inşaatı tamamlandı. 2 bin 500 nüfuslu beldenin İstiklal Mahallesi’nde inşa edilen caminin tamamlanarak ibadete açılması için çalışmaların süratle devam ettiği bildirildi. Caminin yapımına öncülük eden heyet üyesi Hasan Ali Uluağaç, Mart ayında başlanılan inşaatın kaba kısmının ardından ince işçiliğinin de bir an önce bitirilmesine gayret ettiklerini belirtti.

Hasan Ali Uluağaç, yaptığı açıklamada belde halkından H. İbrahim Karabaş ve Hüseyin Karabaş’ın öncülüğünde hayırsever vatandaşların destekleriyle yapılan mabedin Ilıca’nın ilk kubbeli ve minareli camisi olacağını söyledi.

600 kişilik cami

Uluağaç; “250 metrekare oturum alanı üzerine iki katlı, kubbeli olarak inşa edilen caminin alt katına abdest alma yerleri de yapıldı. Bayanlar için ayrı bir mescidin de yer aldığı camide aynı anda 600 kişinin ibadet edebilecek” dedi.

Vakıftan büyük destek

Caminin zemin katında ibadet edilmeye başlandığını dile getiren Uluağaç, binanın yapılmasına Hulûsi Efendi Vakfı’nın teknik destek verdiğini kaydetti. Uluağaç; “Camimizin yapımına başlarken ilçemizde insanlara hizmeti amaçlayan alanlarda faaliyet gösteren Hulûsi Efendi Vakfı’nın Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’den yardım istedik. Talebimiz karşısında vakfın mimar ve mühendisleri cami projesini hazırlayıp, ayrıca işin yapımı esnasında da teknik incelemeyi sürdürüp, gerekli kontroller de bulunarak çok ciddi bir yardımda bulunmuştur” diye konuştu.

Uluağaç, caminin inşaatının yanı sıra 25 metre uzunluğunda minarenin de yapımının tamamlanmak üzere olduğunu sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: