Şair öğretmenlere şiir dinletisi

Şair öğretmenlere şiir dinletisi

Şair öğretmenlere şiir dinletisi
Kültür-Sanat 10.06.2008 14:49:00 7047 0

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk kez yapılan şiir gecesi ilçedeki okullarda görev yapan 22 Edebiyat Öğretmeni’nin okuduğu birbirinden farklı şiirlerle tam bir şiir şöleni yaşandı. Özel Birgül Lisesi Çok Amaçlı Salonunda yapılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, şiir yazmanın bir ilaç bir mehlem olduğunu söyleyerek şiirin birleştiricilik rolünün büyüklüğüne işaret etti.

Böyle bir şiir gecesi düzenleyerek küllenen cevherleri ortaya çıkartma amacı içinde oldukların söyledi. Tarak şu şekilde konuştu:

“Gerçekten şiir yazmak bir ilaçtır, merhemdir, hastalıktır ve dertlere şifadır. Biz bu şiir dinletisini yapmakla küllenen cevherlerin ortaya çıkarılması, yetiştirecekleri öğrencilerine örnek olmalarını sağlamaktır. Evet 18 yaşına kadar herkes şair olabiliyor ama 18’den sonra sürdürülebilinirse şair olarak kalınabilinmektedir. Bizde on sekizden sonra insanlardaki bu yeteneğin devamının sağlanmasını istiyoruz” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Edebiyat Öğretmenlerinden bazıları kendi yazdıkları şiirleri okudular bazıları da ünlü şairlerin şiirlerini okudular. Duygusal anların hakim olduğu gece birinci olmasına rağmen tam bir şiir havasında geçtiğini söyleyen katılımcılar programın ikincisini iple çektiklerini söylediler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak Program sonunda Mustafa Kızmaz, Ramazan Yıldız, İbrahim Alaattin Ateş, Sait Yükseler, İsmail Özkeçeci, Mustafa Kaya, Haşim Özkan, Mehmet İnal, Ahmet Ölçer, E. Pınar Özer, Mustafa Gürdüz, Yusuf Dingiz. Zekeriya Soylu, Semiha Aşılar, Hilmi Keyhıdır, Gökçe Partal, Mustafa Toprak, Özgül Pirbudak, Ömer Aras, Fatih Tokgöz ve H. Gazi Şentürk’e ve ayrıca gecenin sunuculuğunu yapan şair öğretmen İsmail Batar`a da okuduğu şiirler ve günün anlamını belirten plaketler verildi.

 

 

 


Anahtar Kelimeler: