Köprüleri yayalar kullanacak

Köprüleri yayalar kullanacak

Köprüleri yayalar kullanacak
Gündem 4.12.2010 10:17:00 1788 0

Darende’de bir yıl önce onarım çalışmaları tamamlandıktan sonra üzerinden bir iş makinesinin geçmesi nedeniyle tahrip olan Uzunok Köprüsünde düzenleme çalışmaları yapıldı.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Malatya Bölge Koordinatörü Bekir Sözen yaptığı açıklamada üzerinden bir iş makinesinin geçmesi sonucu tahrip olan ve zamanında onarım yapılmadığı için korkuluk taşları suya düşen köprüde düzenlemeler yapıldığını bildirdi.

Sadece yayalar kullanacak

Köprüdeki son düzenleme çalışmalarında suya düşen korkuluk taşlarının yenilendiğini kaydeden Sözen, girişlere de taştan engeller konulmak suretiyle araç geçişlerinin önüne geçildiği ifade etti. Köprüdeki düzenleme çalışmalarından sonra bahçe motoruyla karşıya geçmek isteyen bir grup gençte engele takılınca dönerek güzergâhlarını değiştirdi.

Yoldan olmayınca yandan giriş

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Darende’de onarılan ancak, bir mahkeme kararı nedeniyle bağlantıları tamamlanamayan Nadir Köprüsü’nün etrafındaki düzenleme çalışmaları tamamlandı. Yol kodunun altında kalan köprü araç trafiğine kapatılıp, sadece yayaların kullanılmasına uygun hale getirildi. Köprünün yan taraflarına taşlarla trapez dolgu yapılarak düzenlemeler gerçekleştirilirken, daha önceden araç kullanımına açık olan köprü onarımdan sonra trafiğe kapatıldı.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=54


Anahtar Kelimeler: