Belediye mezarları bakıma aldı

Belediye mezarları bakıma aldı

Belediye mezarları bakıma aldı
Gündem 4.12.2010 10:16:00 1472 0

Darende’deki Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalan tarihi mezarlığın etrafına belediye tarafından koruma amaçlı istinat duvarı çekildi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan yaptığı açıklamada ilçenin muhtelif yerlerinde bulunan tarihi mezarlıklarla ilgili düzenleme ve koruma çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi. Hayırsever bir vatandaşın desteğiyle Zaviye Mahallesindeki Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalan, günümüzde de defin yapılan mezarlığın etrafı boş olan kısımlarına taş duvar örerek korumaya aldıklarını dile getirdi.

Mezarlar yeşillendirilecek

Başkan Özkan; “Mezarlığın bazı kısımlarına daha önceden duvar yapılmış, kalan bölümlerine de 1.5 metre yüksekliğinde ve 500 metre uzunluğunda taş duvar örerek korumaya aldık. Zaviye-Hacılar Mahalleri arasındaki yolun düzenleme çalışmaları kapsamında mezarlığın da sınırlarını belirleyerek etrafını çevirdik. İçerisinde çok sayıda tarihi mezar bulunan alanın yeşillendirilmesi için de çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Mezarlığın duvarlarının tamamlanmasıyla mahalle yolunun da belli bir standarda kavuştuğunu ve düzenlendiğini kaydeden Özkan, geçmişin izlerini taşıyan eserleri koruyarak ecdada karşı vefa gösterdiklerinin altını çizdi.


Anahtar Kelimeler: