Mehmet Bayhan ve çocukları

Mehmet Bayhan ve çocukları

Mehmet Bayhan ve çocukları
Hemşehriler 4.12.2010 10:05:00 2634 0

Adana’nın İmamoğlu ilçesinde toptan ve perakende gıda işiyle meşgul olan Mehmet Bayhan ve oğullarını işyerlerinde ziyaret ettik. İmamoğlu’na geleli 42 yıl olduğunu ifade eden Mehmet Bayhan yarım asra yaklaşan süre ile yaşadığı ilçede aynı yerde aynı işle çalışmaya devam ettiğini bildirdi.

1935 yılında Zaviye Mahallesinde merhum Bekir Bayhan’ın oğlu olarak dünyaya geldiğini kaydeden Mehmet Bayhan, küçük yaşlarda ticarete başladığını, çeşitli yerlerde çalıştığını ve çerçilik gibi işlerle bir süre meşgul olduktan sonra 1968 yılında Adana’nın İmamoğlu ilçesine yerleştiğini belirtti.

Bakkaliye işiyle başladığı küçük işyerini zamanla geliştirerek toptan satışa da başladıklarını dile getiren Bayhan oğullarını okutarak meslek sahibi yapmanın gururunu yaşadığını söyledi. Büyük oğlu Fatih’in banka yöneticisi ortanca oğlu Ömer Faruk’un ise vergi uzmanı olduğunu belirten Bayhan oğulları Akif ve Salih’in ise ticari faaliyetlerini sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Darende’yi her yıl düzenli bir şekilde ziyaret edip birkaç ayını ilçede geçirdiğini baba ocağında hasret giderdiğini dile getiren Mehmet Bayhan Zaviye Mahallesinin Darende’nin cazibe merkezi olduğunu her yıl yüzbinlerce insanın Somuncu Baba Türbesi ve civarını ziyaret etmesinin büyük mutluluk verdiğini söyledi. Hulûsi Efendi Vakfı’nın çalışmaları ile Darende’nin gelişmesinin hızla sürdüğünü belirten Bayhan, örnek hizmetler sunulduğunu, insanların buna çok memnun olduğunu vurguladı.


Anahtar Kelimeler: